Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

B&O klar med overdådig soundbar i modulært design

Beosound Theatre er spækket til det yderste med kraftfulde lydkomponenter og anvender B&Os egen specialudviklede teknologi til virtuel surround og rumkalibrering. Designet er modulært, så kan du kan tilpasse det, når dit tv-setup og din indretning skifter. Og prisen ... tjaehh, den er klassisk B&O.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når B&O gør noget, gør de det sjældent halt. Hvis du ønsker dig en soundbar, som ikke bare er standard hyldevare hos Elgiganten, er du sikker på at få det med den ekstravagante Beosound Theatre, som er det nye flagskib i hjemmebio-kategorien fra det danske lydbrand.

Der er ikke sparet på noget, hverken når det gælder lydkomponenter eller design.

Stor tredimensionel lyd

Den kraftfulde soundbar er skabt til store filmoplevelser i hjemmebiografen og leverer hele 800 watts forstærkerkraft, som skal sikre heftigt lydtryk på op til 112dB.

Der er i alt 12 højttalerenheder, herunder to 6.5” woofere samt en specieldesignet centerkanal med tweeter monteret direkte foran mellemtone-enheden. Denne konfiguration skal give optimal lyddistribution, så du får en god oplevelse, uanset hvor du sidder i rummet.

Beosound Theatre bygger på B&Os egen Beam Width- og Beam Direction Control-teknologi, udviklet til flagskibet Beolab 90. Her kombineres direkte-, side- og -opadskydende højttalere for at kontrollere bredde og retning. Det skal sikre en stor tredimensionel lydoplevelse.

“Vi udviklede oprindeligt Beam Width og Beam Directivity Control til Beolab 90 for at reducere virkningerne af sidevæggens reflektioner. I Beosound Theatre bruger vi teknologien for at rette lyd væk fra lytteren, hvilket giver en større oplevelse af rumlighed og en mere omsluttende oplevelse”, siger Senior Technology Specialist, Jakob Dyreby.

Tilpasser sig rummet

Ethvert rum er forskelligt og derfor er Beosound Theatre forsynet med Roomsense teknologi, der kalibrere soundbaren til brugerens tv-stue. En mikrofon (som følger med) placeres ved lytterens position og via Bang & Olufsen-appen vil den så måle afstanden fra lytteren til soundbaren. Samtidig tildeles hver enkelt højttalerenhed den optimale rolle, baseret på lytterens placering og udfører kompensation i forhold til om den står frit, op mod en væg eller i et hjørne, så man undgå forstyrrende resonanser.

Beosound Theatre er skabt til at levere stor lyd på egen hånd, men skulle man få lyst til at udvide, er der rig mulighed for det. Der er syv indbyggede outputs, så man kan tilslutte op til 16 eksterne højttalere, eksempelvis Beolab 28, for at skabe et komplet Dolby Atmos 7.1.4 surround-setup. Her vil Beosound Theatre fungerer som centerhøjttaler, som kombinerer Dolby Atmos dekodning med specieltunet efterbehandling med Bang & Olufsens egen True Image algoritme for at maksimerer B&O-højttalernes evner. Det inkludere en særlig basteknologi, som ikke bare sender bassen til den største højttaler, men fordeler den mellem alle højttalere i systemet for at give den optimale gengivelse med et minimum af refleksioner.

Modulært design

Beosound Theatre er designet med inspiration fra sejlbåde og nærmest flyder ovenpå en aluminiumsklinge. På den måde får den massive soundbar et let og elegant udtryk.

Coveret er udformet af massive egetræslameller fra en familiedrevet virksomhed i Danmark og matcher B&Os serie af Beolab-højttalere. Træfronten kan nemt skiftes ud med en stoffront for at give et blødere look.

Ligesom Beosund Level-højttaleren er Beosound Theatre bygget i et modulært design.

Brugeren kan tilpasse den til et vægophængt eller et stående tv-setup, uden at den optager mere plads end tv'et gør i forvejen.

Det er desuden muligt at strække aluminiums-"vingerne", så soundbaren kan vokse, hvis man opgraderer til et større tv.

På den måde kan produktet udvikle sig med kunden, og det skal være med til at sikre lang levetid.

Man behøver ikke at bruge Beosound Theatre sammen med et B&O-tv. En fleksibel konstruktion gør det muligt at montere stort set ethvert tv på soundbaren, og der er gjort plads til, at man kan gemme kabler og tv-bokse væk i et specialdesignet rum.

Kan kobles sammen med gamle B&O-produkter

Takket være B&Os “Mozart”-platform kan Beosound Theatre forbindes med Bang og Olufsen produkter helt tilbage fra 1986. Platformen har et stort overskud af processorkraft og hukommelse, så det er muligt at opgradere med nye funktioner langt ud i fremtiden.

Kristian Teär, CEO hos B&O, med Moazrt-chippen i hånden ved B&Os lanceringsevent her til eftermiddag.

Med en pris på 49.400 kroner for soundbaren alene og 80.000 kroner i et tv-setup, er det da også et produkt, der helst skal holde et par år.

Vi har fået en forsmag på produktet i dag ved B&Os lanceringsevent i Berlin og lyden er umiddelbart ret overbevisende ved første lyt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere