Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu bliver USB dobbelt så hurtig

En opdatering til USB4 sender overførselshastigheden op på det dobbelt af den nuværende uden behov for nye kabler.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der bliver smæk på dataoverførslerne, når den nye USB 4.0 version 2 lanceres i november. USB Promoter Group, en organisationer, der blandt andet har Intel, Apple og Microsoft blandt sine medlemmer fortæller at hastighederne vil blive fordoblet sammenlignet med de nuværende. Det betyder at du vil kunne overføre data ved helt op til 80 Gb/s. Stiktypen er USB C, som vi kender den og du behøver ikke skifte kabler, for de nuværende USB4-kabler med 40 Gb/s vil kunne understøtte de høje hastigheder.

Flyt store filer i en fart

En ting er dog at standarden nu lanceres, en anden er hvornår vi begynder at se enheder med den på markedet og en helt tredje hvornår man selv får anskaffet sig en computer, der understøtter den. Men dejligt at teknologien rykker endnu et stort skridt fremad. Det vil især være en ting, der vil kunne mærkes, når man overfører store foto- og videofiler til og fra eksterne drev eller tilslutter avancerede skærme eller docks til pc'en.

https://www.altomdata.dk/eksterne-drev-stortest-tag-et-lynhurtigt-lager-med-i-lommen/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere