Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gammel sårbarhed dukket op i Python-modul – kan udnyttes med få kodelinjer

Programmeringssproget Python bliver brugt af programmører i hele verden, og nu er en 15 år gammel sårbarhed dukket op.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke kun i operativsystemer og apps, at der er sårbarheder. Det udbredte programmeringssprog Python er netop blevet ramt af en sårbarhed – eller rettere: Ramt af en 15 år gammel sårbarhed gemt i et af de moduler, Python er bygget op af.

Det er forskere på Trellix Advanced Center, der har fandt sårbarheden i onsdags, og de oplyser, at hundredtusindvis af repositories er blevet udsat for sårbarheden.

Sårbarheden er fundet i Pythons tarfile-modul, og hvad forskerne først troede var en zero day-sårbarhed, viser sig at være sårbarheden ved navn CVE-2007-4559, der først blev fundet tilbage i 2007 – som navnet også antyder.

Sårbarheden slår til, når TAR-arkiver pakkes ud, og gør det muligt for en angriber at overskrive tilfældige filer, ved at tilføje sekvensen ”…” til TAR-arkivets filnavn.

Blot seks linjer kode

TAR-filer er en samling af forskellige filer og metadata der bruges til at pakke en TAR-fil ud. Muligheden for at ændre på navnet kan hackerne også ændre på der, hvor filen skal pakkes ud. Samtidig kan TAR-fil-modulet også give brugeren mulighed for at ændre filens metadata, før den bliver føjet til TAR-arkivet. Herved kan angriberne skabe nye sårbarheder med så lidt som seks linjer af kode, fortæller forskerne fra Trellix Advanced Research Center i en pressemeddelelse.

Forskerne skriver også i en meddelelse, at sårbarheden er utrolig let at udnytte, og at den kræver ganske lidt kendskab om sikkerhed. Ifølge forskerne er der dog fuld gang i at patche Python-systemer både i open source-miljøer og i closed source-verdenen. Men de konstaterer også ganske naturligt, at det haster med at få lukket dette 15 år gamle hul så hurtigt som muligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere