Artikel top billede

Britisk tech-industri hiver flere it-investeringer hjem end de store EU-lande tilsammen

It-virksomheder med base i Storbritannien har formået at rejse mere end dobbelt så meget venture-kapital, som deres franske og tyske kolleger tilsammen.

Det lader ikke til, at britiske it-virksomheder har svært ved at tiltrække kapital, selvom det tidligere har været fremme, at Brexit har haft en negativ konsekvens på den britiske økonomi.

En ny rapport fastslår nemlig, at it-virksomheder med base i Storbritannien har formået at rejse mere end dobbelt så meget venture-kapital, som deres franske og tyske kolleger tilsammen.

Rapporten er udarbejdet af analysefirmaet Dealroom på vegne af den britiske regering.

Rapporten viser, at britiske it-virksomheder i 2022 formåede at tiltrække 27 milliarder euro, svarende til næsten 201 milliarder kroner.

De franske it-virksomheder tiltrak lige under 100 milliarder kroner, mens de tyske it-virksomheder følger trop med knap 77 milliarder kroner i investeringer.

Dermed har den britiske tech-branche formået at tiltrække it-investeringer til en værdi af 110 milliarder euro, hvilket svarer til 820 milliarder kroner, over de seneste fem år.

Det betød, at den britiske tech-industri tidligere på året blevet vurderet til at have en værdi af hele en billion dollar, svarende til syv billioner danske kroner.

Det har kun USA og Kina opnået tidligere.

Ifølge Dealroom, der står bag rapporten, er den britiske tech-industri dermed mere end dobbelt så meget værd som den tyske tech-industri, der er vurderet til en værdi på 476 milliarder dollar.