Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dima Solomin/Unsplash)

Dansk psykolog overvejer at forlade Metas ekspertgruppe: De lytter ikke til eksperterne

Den danske psykolog Lotte Rubæk er begyndt at genoverveje sit engagement i Metas globale ekspertgruppe for selvskade, spiseforstyrrelser og selvmord. "Jeg har fundet ud af, hvor lidt der bliver lyttet til eksperterne," lyder det fra psykologen.

Efter mere en tre år i Metas rådgivende organ, overvejer Lotte Rubæk, som er psykolog og leder af 'Team Selvskade' i Region Hovedstaden, om hun fortsat være en del af den globale ekspertgruppe for selvskade, spiseforstyrrelser og selvmord.

Det sker, fordi hun er blevet i tvivl om Metas interesse i at lytte til eksperternes råd, og fordi hun mener, at det ikke har været muligt at hive tech-giganten tilstrækkelig langt i den rigtige retning.

Ifølge hende vil hun ikke være medlem af en gruppe, der ikke skaber reel forandring og kun er til for syns skyld.

Det fortæller hun til DR.

Skadeligt indhold

Kommentarerne falder, efter en Epinions-undersøgelse har vist, at tre ud af fire børn mellem ni og 14 år har set indhold på nettet, der blandt andet indeholder død, vold og andet ubehageligt indhold.

Ifølge psykologen er hendes og andre af eksperternes råd ikke tilstrækkeligt blevet vægtet, og selv om der er sket nogle små stramninger, der blandt andet har begrænset nogle få hashtags, så er det ifølge psykologen ikke nok.

"Jeg har fundet ud af, hvor lidt der bliver lyttet til eksperterne," siger Lotte Rubæk til mediet.

Det skadelige indhold er ifølge hende fortsat alt for almindelig på Metas platforme.

Derfor foreslår Lotte Rubæk mere åbenhed om algoritmer, bøder for ikke at fjerne skadeligt indhold og effektive aldersverifikationer.

Meta har ikke ønsket at kommentere på Rubæks kritik, men hævder, at selskabet gør alt for at fjerne skadeligt indhold og prioriterer børn og unges sikkerhed.