Danske cBrain går på børsen

Software-selskabet cBrain træder i slutningen af februar ind i den lille ekslusive skare af danske it-firmaer, der er børsnoterede. Det sker med udsigten til et beskedent udbytte på blot 10 millioner kroner.

Det danske it-selskab cBrain - der sælger såkaldte procesbaserede forretningsløsninger baseret på blandt andet XML - går på fondsbørsen.

Selskabet stiller sig dermed op i rækken af det meget begrænsede antal børsnoterede danske it-selskaber, som tæller Columbus IT Partner, SimCorp, Maconomy, EDB Gruppen og Danware.

Aktier solgt på rekordtid

Børsnoteringen kommer, efter selskabet via aktiesalg på dets hjemmeside på rekordtid har nået de nødvendige 500 aktionærer, der kræves for en notering.

I første omgang udbyder cBrain to millioner aktier til en fast pris på fem kroner stykket. Dette er usædvanligt, idet det er normalt, at der anvendes et kursinterval ved børsintroduktioner.

Udbuddet vil give 10 millioner kroner i kassen, hvilket er en noget beskeden sum.

Det går imidlertid meget godt i spænd med, at cBrain-stifter Per Tejs Knudsen tidligere har meddelt til Computerworld, at formålet med børsnoteringen ikke er at rejse kapital til virksomhedens udviklinge, men derimod at få den blåstempling, der følger med en børsnotering.

cBrains vej mod en børsnotering har været meget usædvanlig af flere årsager.

Blandt andet har cBrain ikke institutionelle investorer i baghånden, ligesom det ikke har allieret sig med en finansiel rådgiver i forbindelse med noteringen, men derimod har valgt at klare pagrafferne selv.

Stor interesse

De første skridt mod børsnoteringen blev taget, da cBrain i november sidste år lancerede salg af 400.000 aktier til halvanden krone stykket via selskabets hjemmeside.

Interessen for aktierne var meget stor, og de blev nærmest revet væk, da salget åbnede.

Det ændrer dog ikke på, at en række børseksperter tidligere overfor Computerworld har udtrykt stor undren over cBrains planer og fremgangsmåde med at sælge aktier via en hjemmeside fremfor via en investeringsbank.

Det skyldes ikke mindst, at det blot tre år gamle selskab i 2005 omsatte for blot 8,9 millioner kroner og fik et overskud på bare en million kroner, hvilket gør selskabet til en dværg i fondsbørs-sammenhæng.

Langt den største del af omsætningen kommer fra en snes kunder, der blandt andre tæller PricewaterhouseCoopers.

cBrain-stifter Per Tejs Knudsen har tidligere ført et selskab til en børsnotering. Det var i 2000, hvor han med hiv og sving gik på børsen med Maconomy lige inden dotcom-boblen gik i tusind stykker.

Selskabet forventer, at den første dag som noteret på Fondsbørsen bliver 22. februar.

Gå til cBrains børsprospekt (PDF)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere