EET Nordic har fremgang og kæmpegæld

It-distributøren EET Nordic har fremgang i bruttoindtjeningen, men hænger stadig på en bankgæld på mere end 100 millioner, hvilket gør selskabet stærkt afhængig af et godt forhold til sine finansielle forbindelser.

Fremgang gennem de sidste fem år ændrer ikke på, at it-distributøren EET Nordic fortsat har negativ egenkapital og en gæld til banken på mere end 100 millioner kroner.

- EET har altid haft negativ egenkapital og en hulens masse gæld. Sådan er det, og vores kapitalfondsejere og kreditorer kigger derfor i højere grad på, hvad driften kan genere end hvad bundlinjen viser, siger Jan Holmetoft Iversen, koncern-økonomidirektør, EET Nordic.

Overskud halveret

Driftsresultatet (EBIT) er de sidste fem år gået frem til 24,2 millioner kroner, og det er ifølge EET's ledelse tilfredsstillende.

Knap så tilfredsstillende er det, at overskuddet er mere end halveret til godt fem millioner kroner, men det er der ifølge økonomidirektøren en helt naturlig forklaring på:

- Bankerne vil have renter af deres lån. Sidste år fik Nordea små fem millioner kroner i rente, mens banken i år har fået knap 17 millioner, og det giver sig naturligvis udslag på bundlinjen.

EET har i flere år haft forskellige aftaler med sine finansielle forbindelser, hvilket blandt andet har betydet, at selskabet slap for at betale nogle renter af betydning.

Nu skal der falde renter, men til gengæld har EET Nordic fået en ny aftale, der sikrer selskabet en solid kredit passende for en virksomhed med en omsætning på trekvart milliard kroner.

Priserne skrider

EET blev stiftet tilbage i 1997, og det var oprindelig meningen, at selskabet skulle have været børsnoteret og tjent en masse penge ad den vej.

Men så brast den herostratisk berømte it-boble, og resten er historie.

Siden da er priserne styrtdykket og har gjort det til noget af en øvelse for distributørerne at holde bundlinjen i det sorte felt.

- Priserne skrider næsten hurtigere, end du kan nå at sige bøh. Groft sagt, så sælger vi det dobbelte antal enheder og tjener det halve, siger Jan Holmetoft Iversen, der peger på automatisering og effektivisering som de få veje, EET kan gå for at optimere forretningen.

Ordrer kommer online

Med hensyn til automatisering er online-ordrer en hjørnesten.

EET's tidligere udmeldte mål om at modtage 40 procent af samtlige ordrer online i 2007 blev nået allerede i sommer.

- Det næste mål må nu være mere end 50 procent ordrer via internettet i 2007, siger Jan Holmetoft Iversen, der forventer, at 2006/07-resultatet som et minimum når det forgange års.

Selv det bliver sværere at optimere og effektivisere, stiger antallet af transaktioner hvert år med 10-14 procent, så alene her er der lidt stigende indtjening at hente.

I regnskabsåret 2003/03 nedskrev en af ejerne CVC Capital Partners gælden i EET med 162 millioner kroner, og siden da er det gået den rigtige vej om end i adstadigt tempo.

- På et tidspunkt er gælden væk, og så ser det sjovere ud, lyder det forventningsfuldt fra økonomidirektøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere