Artikel top billede

Direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri kalder Økonomistyrelsens udbud af et e-læringssystem til staten for "usmukt".

ITEK kritiserer udbud om e-læringssystem til staten

Økonomistyrelsens udbud af et e-læringssystem er "usmukt", fordi leverandørerne ikke har lige betingelserne, mener ITEK. Styrelsen afviser kritikken.

ITEK under Danske Industri kalder Økonomistyrelsens udbud af et offentligt it-system for "usmukt".

Det sker, fordi Økonomistyrelsen, ifølge DI, melder ud, at såfremt to systemer er lige gode, så vælger man et system fra Saba.

"På forhånd er der sat nogle ulige betingelser op for forskellige leverandører. Det er ikke fair," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK.

Han beskriver det som "usmukt", uanset om Økonomistyrelsen i forvejen ligger inde med en række licenser til Saba.

I udbuddet er fem aktører blevet prækvalificeret. Det drejer sig om IBM, Multidata, NNIT, Oracle og et hold bestående af KMD og Saba.

Èn leverandør

Tom Togsverd angriber samtidig beslutningen om, at staten kun ønsker én leverandør til så stor en opgave.

"Man vil jo sagtens kunne have flere inde over så stor en ordre," siger han.

Han forklarer, at selvom der er tale om et fælles LMS-system til staten kan forskellige leverandører godt stå for forskellige dele af det.

Styrelsen: Intet at komme efter
Vicedirektør Henrik Pinholt fra Økonomistyrelsen afviser al kritik.

"For så vidt angår sammenligning af forskellige løsninger tilbudsgiverne måtte komme med, er det naturligt at se på systemernes funktionalitet samt de samlede udgifter for staten ved de forskellige tilbud. Dette vil naturligvis fremgå af de kommende tildelingskriterier," siger han.

I udbudsmaterialet står, at styrelsen har 19.000 Saba-licenser, som tilbudsgiverne kan vælge at lade indgå i deres bud.

Udover kritikken fra ITEK om at Saba dermed forfordeles i udbuddet, afviser direktøren ligeledes kritikken, der går på at staten kun vælger én leverandør.

"Al erfaring viser, at man får det bedste og billigste system ved at vælge et samlet system til hele staten. Det er blandt andet den bedste forudsætning for at få den mest fordelagtige pris og drift samt bedste grundlag for integration til andre systemer. Man ser for eksempel heller ikke at Danske Bank har to forskellige banksystemer," siger Henrik Pinholt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere