Indhold
En ny variant af en af internettets værste orme nogensinde, Mydoom (Novarg), er dukket op, melder flere antivirusfirmaer.
Den nye variant, W32.Mydoom.b, dukkede op sent i går, onsdag, og anvender tilsyneladende de op mod 600.000 Windows-pc'er, der er blevet inficeret af den originale Mydoom-orm, siden den begyndte at sprede sig først på ugen.
Maskinerne inficeret med Mydoom.a kan have modtaget besked om at videresende Mydoom.b, vurderer sikkerhedsanalytikere fra russiske Kaspersky Labs, og derfor kan vi stå overfor et endnu større orme-udbrud end dem, som vi hidtil har set, når de oprindeligt inficerede maskiner bliver til "zombie"-maskiner.
Den nye version af ormen indeholder kun få tekniske nyskabelser og spreder sig som sin forgænger via e-mail og fildelingstjenesten Kazaa.
Hvor den første udgave af Mydoom er programmeret til at foretage et oversvømmelsesangreb (denial-of-service) mod det kontroversielle softwarefirma SCO, er den nye version instrueret til tilsvarende angreb mod både SCO og Microsoft mellem 1. februar og 12. februar.
Den nye version af Mydoom indeholder desuden en funktion, der ændrer de inficerede maskiners host-filer, så maskinernes adgang til 65 websites - heriblandt en række anti-virusselskaber - blokeres. Dermed hindres brugerne i stor udstrækning i at downloade software, der kan modarbejde virussen. En host-fil giver mulighed for at omdirigere web-adresser til andre IP-numre, end dem, som DNS-tjenesten, internettets telefonbog, angiver.
Som sin forgænger indeholder også den nye version af Mydoom en bagdør, der fungerer som en proxy-server, og som gør det muligt for hackere at downloade og installere programmer på inficerede maskiner.
Ifølge sikkerhedsfirmaet Eurotrust ankommer ormen i en e-mail, hvor der i subject-linien står enten Returned mail, Delivery Error, Status, Server Report, Mail Transaction Failed, Mail Delivery System, hello eller hi.
Den vedhæftede fil kan ende på enten pif, scr, exe, cmd, bat eller zip. Der er mere information om den nye orm på Computerworlds it-sikkerhedssite.
Denne artikel stammer fra Computerworld Online.