Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

IBM vil outsource 5.000 job til Indien

Nedskæringer i IBM's globale business-service enhed kommer til at ramme den amerikanske forretning hårdt. IBM i Indien kan muligvis glæde sig.

Outsourcing til Indien står på programmet for IBM. Den renommerede virksomhed står til at fyre 5.000 ansatte i USA - for derefter at hyre dem i udlandet.

Det er især IBM's globale business-service enhed, der bliver ramt af nedskæringerne.

Mange af fyringerne kommer, fordi IBM's kunder har ladet deres kontrakter med IBM løbe ud, men nogle af medarbejderne i IBM fortæller til Wall Street Journal, at de har været med til at træne personale i Indien i dét arbejde, som altså nu bliver outsourcet.

IBM vil ikke spekulere

"Vi har ikke annonceret en fyringsrunde her i Danmark, så jeg kan ikke gå ind i spekulationer, om det vil ramme Danmark," siger Carsten Grønning, kommunikationschef hos IBM Danmark.

"IBM er en global integreret virksomhed, og det er op til vores kunder at afgøre, hvor deres drift skal ligge. Nogle kunder vil lægge den i Danmark, mens andre gerne vil have, at den ligger i udlandet."

Carsten Grønning bekræfter, at der også i Danmark er folk, der er ansat i IBM's globale business-service enhed.

Der har tidligere været rygter om massefyringer i IBM og så sent som i august 2008, skar man 190 stillinger væk som følge af "ubalance i ressourcesituationen".

Flytter jobs ud af USA

Antallet af ansatte på IBM's kontorer i USA faldt fra 121.000 til 115.000 sidste år. Samtidig øgede man antallet af ansatte uden for USA med 13.000.

Alene i januar i år sendte IBM i USA 4.600 fyresedler ud til de ansatte, heraf primært folk i softwareenheden og salgsafdelingen.

Tidligere på året fortalte IBM deres ansatte, at de kunne søge om arbejde i udviklingsmarkederne, men at de så ville blive ansat til lokal løn.

IBM's talsmand, Doug Shelton, ville ikke kommentere nedskæringerne overfor Computerworld.

IBM ligger i forhandlinger med Sun Microsystems om et eventuelt opkøb. Prisen er anslået til knap 38 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital