Artikel top billede

Danmarks største it-jobmesse, Jobworld Expo, finder sted i Bella Center på Amager 10. og 11. marts.

It-arbejdspladser: Vi mangler folk - men ikke lige nu

Trods krisetider er det en udfordring at få kvalificeret arbejdskraft til danske it-arbejdspladser - selvom mange slet ikke søger medarbejdere. Tag med Computerworld på jobmesse.

"Vi er her for at vise flaget, så de dygtige it-folk ikke glemmer, at vi er her, når vækstkurven begynder at gå den rigtige vej."

Udtalelsen kommer fra teamchef i Logica, Jens Jørn Mikkelsen.

Sammen med lille håndfuld kolleger holder han skansen som udkigspost på konsulentvirksomheden Logicas messestand på jobmessen Jobworld Expo. Og selvom han erkender, at Logica altså primært er til stede for at gøre opmærksom på virksomhedens fortsatte eksistens, så er der alligevel god grund til at holde øjnene åbne.

For gode it-medarbejdere hænger ikke på træerne. Heller ikke i krisetider.

"Vi vil have de dygtigste medarbejdere, og dem er der altså langt imellem," siger Jens Jørn Mikkelsen.

De bedste har allerede arbejde

Hos konsulentfirmaet Rambøll er der heller ingen åbne stillinger. Det skyldes dog, at virksomheden har ansat 20 nye medarbejdere siden nytår. Det fortæller HR-assistent Mette Sanddahl.

Men selvom hun fortæller, at krisen betyder, at udbuddet af arbejdskraft er blevet større, så mener hun, at det stadig er vigtigt at gøre en indsats for at tiltrække de rigtige medarbejdere.

"Det er især svært at finde folk med kompetencer inden for BI. Men også it-arkitekter og erfarne systemudviklere er svære at få fat på. De bedste folk sidder jo allerede i et godt og velbetalt job," siger Mette Sanddahl.

Ungt blod

Hos Danske Banks it-afdeling er missionen en lidt anden. Selvom virksomheden primært er til stede for at markedsføre sig selv som arbejdsplads, er det især den yngre generation, som bankens it-afdeling håber at kunne få fingrene i.

"Vi har jo en meget stor it-afdeling med 1.600 ansatte, hvoraf mange snart går på pension. Så det handler meget om, at vi skal ruste os til det skift," fortæller Thomas Frandsen Røjkjær, som repræsenterer Danske Bank på jobmessen.

Danske Bank er ikke kræsne, hvad angår uddannelsesmæssig baggrund og ansætter bredt blandt folk med en it-uddannelse i rygsækken. Så længe de har de rette kompetencer og har lyst til at gøre karriere i banken.

"Vi leder efter folk, der har lyst til at udvikle sig i jobbet - meget gerne med lederpotentiale," siger Thomas Frandsen Røjkjær.

Flere Nørder

Hos web-hosting virksomheden One er det nogle lidt mere specifikke kompetencer, der er i søgelyset. Her er det nemlig hard-core nørden, der er i høj kurs. Det fortæller Thomas Darré Medard Frederiksen, der repræsenterer One på jobmessen.

"Vi sætter baren ret højt for, hvad vi forventer af nye medarbejdere. Især er vi interesserede i folk med en længere it-uddannelse. Meget gerne dataloger, der kan gå til arbejdet med en mere akademisk tilgang, end for eksempel en datamatiker kan," siger Thomas Darré Medard Frederiksen.

Menneskelige egenskaber

Hvad enten der er brug for hardcore-nørder eller medarbejdere med en helt særlig kompetence, så er det dog også vigtigt at holde de menneskelige egenskaber for øje. Det mener Jens Jørn Mikkelsen fra Logica. Og heri ligger i virkeligheden it-arbejdspladsernes største udfordring, mener han.

"Kvalifikationerne kan vi altid hælde på, når de først er blevet ansat. Men menneskelige egenskaber er det meget svært at lave om på," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere