Comdex: USA åbner favnen for Danmark

Efter et par dage ved Comdex konstaterer IT-Brancheforeningens direktør Jacob Lyngsø, at det handler om trådløs, trådløs, trådløs, sikkerhed og partnerskaber. "Amerikanerne står i kø for at lave aftaler", lyder budskabet, som IT-Brancheforeningen tager hjem til sine medlemmer.

I år er et af de helt store temaer ved Comdex-messen i Las Vegas trådløs og mobil teknologi. Alt fra telefoner, keyboards, skærme, mus, printere og højttalere - alle disse enheder skal tale sammen uden ledninger. Der er en sammensmeltning af mobiltelefoner og internettet og et behov for at skabe indhold til de små skærme. Hvor det for fire-fem år siden var internet, der gav aha oplevelser, er det i år det store udbud af mobile og trådløse produkter.

- Næsten alle udstillere har en trådløs strategi for, hvordan deres produkter skal leve i en verden uden kabler. Et vigtigt formål for Brancheforeningen er at sørge for, at vores danske virksomheder har en god fornemmelse for, hvad der vedrører ikke mindst de virksomheder, der ikke er med i Las Vegas, siger han. Og det er også sket i år. Der er flere danske virksomheder, der nu går hjem og laver en trådløs strategi, siger Jacob Lyngsø.

Det gælder blandt andre for Ole Berg Nielsen, der er country manager for TietoEnator i Danmark og administrerende direktør for selskabets konsulentgruppe. Trådløs teknologi er ikke ukendt for konsulenthuset, der tæt har fulgt blandt andet Ericssons Bluetooth-udvikling i Aalborg.

- Men det, jeg ser på Comdex, er, at Bluetooth ikke kun er et lokalt fænomen, men noget rigtig mange har kastet sig over. Det gælder ikke kun Bluetooth, men også flere alternative teknologier. Vi har en konsulent-afdeling med 30 til 40 mennesker, der arbejder med telebranchen. Og mit budskab til dem, når jeg kommer hjem, er, at vi skal styrke vores fokus på trådløse løsninger, siger Ole Berg Nielsen.

Sprænger døren til Universal Studios
Ud over et indtryk af, hvilke tendenser der kommer til at præge fremtiden, har Ole Berg Nielsen fået lejlighed til at møde amerikanske virksomheder samt naturligvis en lang række danske virksomhedsledere, der var med på IT-Brancheforeningens tur.

Jacob Lyngsø hæfter sig især ved de meget positive modtagelser, de danske virksomheder fik i Los Angeles, hvor de var på besøg inden Las Vegas.

Vi fik sprængt døren op på Universal Studios, der også er ved at anlægge en trådløs strategi. De søger nu samarbejdspartnere, og vi blev mødt af en åben favn. Det er som om, at der er åbent på alle hylder, siger Jacob Lyngsø.

Han er ikke i tvivl om at hele markedet for trådløse løsninger - fra de teknologiske til hvilket indhold vi skal se på de små apparater - er vejen ud af mørket for den plagede IT-sektor.

Sikkerhed og partnerskaber
Ud over det trådløse eventyr peger Lyngsø på sikkerhed som et stort tema på messen. Det er i høj grad også noget, han tager med sig hjem til Danmark, hvor sikkerhed ikke er lige så højt på dagsordnen, som den er blevet det i USA. Biometri synes at være en mulig løsning, som Computerworld Online har beskrevet i en tidligere artikel.

Den tredje tendens er partnerskaber. Indædte konkurrenter slår sig sammen om et fælles mål. Eksempler på dette er Sony og Ericsson eller senest Nokia, Motorolla, AT&T og en lang række andre virksomheders præsentation af et samarbejde for en åben standard for fremtidens mobile platforme.

- Hvis du ser dig omkring, er det mest karakteristiske her, at alle producenterne - også de asiatiske - har alliancer med amerikanske virksomheder. Det skyldes to ting. For det første har amerikanerne langt de største forskningsmæssige ressourcer, og for det andet synes de nu at være mere åbne for samarbejde end tidligere. Det kan dog også skyldes, at de fleste virksomheder i dag har en venturestrategi, og skal have de puljer investeret, siger Lyngsø.

Det lille forspring
Alt i alt er Lyngsøs budskab til de danske virksomheder, at de nu skal udnytte det lille forspring, vi har til USA på det mobile område. USA forventes at vælge GSM som løsning til sit 3G-net næste år, og timingen betyder, at de amerikanske virksomheder står i kø for at lave aftaler om produkter til fremtidens mobile verden. Men Japan er begyndt og kan allerede tilbyde avancerede løsninger, både hvad angår indhold og betalingsmodeller.

- Vi kan godt følge med, hvis vi rykker nu. Man skal ikke undervurdere, at der er en kløft mellem den japanske kultur og den amerikanske. Vi ligner amerikanerne mere og kan have lettere ved at skabe indhold, der passer bedre til dette store marked, siger Jacob Lyngsø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere