Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan luger du skidtet væk i dine applikationer

Vores applikationer er proppet med ubrugelige features. Se her, hvordan du undgår, at dine kommende udviklingsprojekter bliver fyldt med dumme funktioner.

Læs også: Vi drukner i software - skru ned for applikationerne.

Cannes, Frankrig: Det er et stigende problem, at antallet af funktioner stiger eksplosivt hver gang, der kommer en ny version eller en opgradering, som du kan læse mere om her.

Men der er hjælp at hente, lyder det fra Gartner-analytiker Brian Prentice, der fornylig fortalte om problemet i sydfranske Cannes, hvor Gartner lagde hus til den store CIO-konference, ITXpo 2010. Du kan læse mere fra konferencen her.

Med de mange nye funktioner og features, der vælter ud, ender man hurtigt dér, hvor det - lidt smart sagt - kun er 10 procent af brugerne,der anvender 90 procent af funktionerne, mens 90 procent af brugerne kun anvender 10 procent af funktionerne.

"Problemet handler jo om funktionelt design. I Word anvender langt de fleste brugere kun en brøkdel af programmets funktioner. Og det er disse funktioner, der reelt anvendes, som man bør fokusere på at videreudvikle," siger Brian Prentice.

Skal tidligt ind i processen

Skal problemet løses, kræver det ifølge ham, at man ændrer fokus meget tidligt i udviklingsprocessen, hvor man i langt højere grad end i dag er nødt til at definere, hvad man vil med en applikation.

Det sker ikke tit i dag, hvor svaret ifølge ham stort set altid er 'ja, det kan godt lade sig gøre,' når folk melder ind på de indledende indsamlinger på ønsker og behov til en applikations indhold.

"I dag er alle features som udgangspunkt velkomne, men hvorfor i alverden er der ingen, der siger 'nej,' når ingen gider bruge så mange funktioner? Vi skal være langt bedre til at prioritere," siger han.

Til det formål opfordrer han til, at man meget tidligt i en udviklingsproces af en ny softwareapplikation, klart og kontant får formuleret svar på følgende spørgsmål:

- Hvor skal programmet anvendes?

- Hvad skal det anvendes til?

- Hvem skal bruge det?

- Hvad skal være grunden til, at de skal anvende netop dette program?

Læs også: Vi drukner i software - skru ned for applikationerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere