Artikel top billede

Acer vil alligevel ikke droppe netbooks

Nu afviser Acer, at der er planer om at udfase netbooks.

I en pressemeddelelse afviser den taiwanesiske computerproducent Acer nu at der skulle være planer om at udfase netbooks til fordel for tavlecomputere. Acers salgschef Lu Bing-hsian fortalte ellers til det amerikanske Computerworld i denne uge, at de nye tavlecomputere fra Acer skal erstatte selskabets netbooks.

Dermed følger Acer blot den naturlige udvikling på markedet, hvor tavlecomputere efterhånden fortrænger de små minicomputere, lød budskabet.

Men det afvises nu i en pressemeddelelse fra Acers europæiske hovedkvarter. Her understreges det, at tablet-pc'er vil finde deres plads ved siden af netbooks og notebooks, uden at erstatte dem.

”Acer erkender at computermarkedet ændrer sig. Pc'er bliver ikke længere kun brugt til at skabe indhold men også til at konsumere det, og der kommer nye produkter og nye designs. Det betyder at brugeren kan vælge mellem endnu flere enheder og tabletter er blot endnu et brik i denne mosaik,” skriver Acer.

Samtidig bekræfter selskabet at der er planer om at lancere nye tavlecomputere. Der er angiveligt planer om at lancere tre nye tavlecomputere i det kommende halve år, som bruger Intels Sandy Bridge-processorer med fire kerner og Android som operativsystem.

Men Acer afviser nu, at der er planer om at bruge Sandy Bridge. Til gengæld bekræfter Acer, at der kommer mindst tre nye produkter, en 10,1-tommers Android tavle-pc, en 7-tommers model og en 10,1-tommers version med Windows.

Acer er en af de største producenter af netbooks, men der har været meget forvirrende signaler fra selskabet i den sidste tid.

For et år siden sagde firmaets topchef, Scott Lin, at man ikke havde planer om at lancere sin egen tablet-pc. Men så kom Acer med sin egen tablet sidste sommer, som dog solgte meget dårligt og blev trukket tilbage igen efter få måneder.

I denne uge kom så meldingen om, at Acer satser hele sin fremtid på tablet-modeller. En melding, som Acer nu selv har dementeret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere