Artikel top billede

Zuckerberg dræber selv sin aftensmad

Så Facebook-stifteren får primært vegetarretter.

Mark Zuckerberg er kendt for sin evne til at programmere. Nu kan han også skrive slagter på visitkortet.

Han har sat sig det personlige mål i 2011, at han kun må spise dyr, han selv har dræbt.

Facebook-stifteren har holdt missionen forholdsvis hemmelig, men i begyndelsen af maj kunne man på hans private Facebook-væg læse: "Jeg har lige slået en gris og en ged ihjel."

Tidligere i år har den 27-årige amerikaner også taget livet af kyllinger og en hummer. Den levende kogning af skaldyret beskriver Zuckerberg som meget "følelsesladet".

Fra flere fronter er programmørens nyfundne kærlighed for selv at skaffe kød på bordet blevet mødt af kritik. Nogle kritikere har fejlagtigt beskyldt ham for at være en blodtørstig bybo, der for hans egen fornøjelses skyld tager på udflugter til landet for at skære halse over på grise eller dræbe andre dyr.

Men Zuckerbergs mission udspringer netop af respekt til dyr og som modreaktion til, at mange af hans jævnaldrende tror, at de fleste fødevarer begynder deres liv i køledisken, fortæller han.

"Jeg har lært en masse om bæredygtigt landbrug og om at opdrætte dyr. Det er så let at tage mad for givet, når vi kan få alt vi peger på," siger han til Forbes.

"Jeg fik idéen sidste år, da vi stegte en helstegt pattegris til en fest. Flere gæster sagde, at de rigtig godt kunne lide at spise svin, men at de virkelig ikke brød sig om tanken om, at den på et tidspunkt havde været i live. Det, syntes jeg, var en smule paradoksalt. Jeg har ikke noget i mod, at folk selv kan bestemme, hvad de spiser, men de bør tage ansvar og være taknemmelige for det i stedet for at ignorere, hvor kødet kommer fra."

På trods af det opsigtsvækkende nytårsforsæt går Zuckerberg og kæresten stadig meget på restauranter, men når de spiser ude, holder de sig nu udelukkende til vegetarretter. Derhjemme bliver det også mest til vegetarmad.

Det er ikke første gang, at den unge milliardær sætter sig nogle bemærkelsesværdige mål.

"De seneste år har jeg givet mig selv en personlig udfordring: At lære noget om verden, udvide mine interesser og styrke min disciplin," siger han til Forbes.

Sidste år satte han sig for at lære kinesisk, og i 2009 valgte Mark Zuckerberg et - for ham - lige så ambitiøst mål. Den unge programmør er kendt for sine sandaler og afslappede tøjstil, men hele 2009 tvang han sig selv til at gå med slips.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere