Artikel top billede

Digitalt viskelæder kan snydes

Forskere har demonstreret, at det er meningsløst at udstyre digitale billeder med en udløbsdato.

Forleden kunne ComON fortælle om et tysk firma, X-pire, som har udviklet en teknologi der sørger for at digitale billeder bliver slettet efter et bestemt tidsrum. En slags digital udløbsdato. Det skal forhindre at pinlige festbilleder dukker op mange år senere og måske ødelægger chancerne for at få dit ønskejob.

Nu har en forskergruppe fra universitetet i Regensburg kigget nærmere på X-Pire og her konstaterer man, at det er nemt at knække systemet. Faktisk vil X-Pire i nogle tilfælde medføre en øget risiko for privatlivet.

X-Pire krypterer det enkelte billede og forsyner det med en nøgle, som ligger på en server hos firmaet. Det kræver så at man installerer et særligt X-Pire plug-in til browseren. For at vise billedet hentes nøglen på serveren og billedet bliver låst op. Når udløbsdatoen er overskredet bliver nøglen slettet og billedet kan ikke længere vises.

Firmaet indrømmer selv at man kan omgå beskyttelsen ved at tage et simpelt screenshot. Men informatik-professor Hannes Federrath og hans forskergruppe fra Regensburg har fundet en endnu smartere metode til at snyde systemet.

De har udviklet deres eget Firefox plug-in, kaldet Streusand, som kopierer nøglerne for alle viste billeder sammen med de enkelte billedfiler til deres egen server. Her kan billederne så betragtes selv når forfaldsdatoen er overskredet.

”Ikke nok med at beskyttelsesfunktionen i X-Pire dermed bliver omgået, men det betyder også at netop de billeder som fortjener særlig beskyttelse nu bliver udstillet i et offentligt galleri hvor alle kan se dem,” siger Hannes Federrath.

Forskerne har dog valgt at undlade at offentliggøre deres plug-in af ”etiske og juridiske grunde”, men de mener alligevel at det bør fungere som en advarsel mod at bruge systemer som X-Pire. Ifølge forskerne er det meget let at bygge lignende værktøjer, der knækker beskyttelsen.

X-Pire bruger en captcha-funktion til at forhindre, at et program automatisk kan høste alle billederne, men forskerne har også fundet et trick til at omgå denne funktion. Deres konklusion: X-Pire er værdiløst og i værste fald direkte skadeligt.

Streusand er opkaldt efter den såkaldte Streisand-effekt, som viser at forsøget på at undertrykke en information kun fører til, at denne information bliver endnu mere udbredt. Sangerinden Barbara Streisand valgte at sagsøge en fotograf og et websted, som havde publiceret et luftbillede af hendes hus – men hendes forsøg på at stoppe udbredelsen af billedet førte kun til, at det blev spredt endnu mere på nettet.

Den eneste helt sikre metode til at forhindre, at et billede bliver spredt og gemt på nettet – og måske dukker op mange år senere på et uheldigt tidspunkt – er stadig helt at lade være med at uploade det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere