Artikel top billede

Malware spredes i PDF-filer

PDF er nu det farligste filformat, mener MessageLabs.

Den seneste rapport fra Symantecs MessageLabs fortæller at PDF nu er den mest brugte filtype til spredning af målrettet malware. Faktisk er det hele 65 procent af alle målrettede angreb i 2010 der foregik via en PDF-fil i mailboksen – det er en stigning på 12,4 procent i forhold til 2009.

Det ventes at inficerede PDF-filer vil udgøre 76 pct. af de målrettede angreb i midten af 2011.

Tidligere har det især været Word- og Excel-dokumenter, der er brugt til at sprede malware, men det har altså ændret sig nu.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at PDF har flere sikkerhedshuller end andre filtyper, men at brugerne sandsynligvis har større tillid til netop PDF-filer, og at de derfor er populære blandt de it-kriminelle.

MessageLabs konstaterer i sin rapport at PDF er et af de farligste filformater der findes og det bør behandles med samme forsigtighed som exe-filer. Faktisk er PDF endnu farligere end exe, fordi det er lettere at skjule det potentielt skadelige indhold i filen og få den til at se ud som et harmløst dokument.

Det klassiske råd er selvfølgelig at man skal være meget forsigtig med at åbne PDF-dokumenter med ukendt indhold eller fra ukendte afsendere.

Rapporten fortæller også, at der har været synkroniserede angreb fra de tre botnet Zeus, Bredolab og SpyEye i februar. De blev tidligere anset som rivaliserende botnets, men nu tyder det på, at de samarbejder.

Spammere allerede nu i fuld gang med at udnytte fodbold-VM i Qatar i 2022 – mere end 10 år før arrangementet overhovedet løber af stablen. Den type e-mail, der i øjeblikket huserer, indeholder information om, at modtageren skal betale et forudbetalt gebyr – og på den måde får svindlerne folk til at overføre en sum penge eller installere malware.

Ifølge denne MessageLabs-blog bliver situationen i Libyen også brugt til at sprede malware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere