Artikel top billede

It-folk i datacentre har fået mere travlt

Bemandingen i datacentrene har ikke ændret sig meget i de seneste år - men der er kommet langt flere servere.

Datacentrene vokser støt – men det gør antallet af it-folk ikke. En aktuel undersøgelse fra Association for Computer Operations Management (AFCOM) fortæller at antallet af medarbejdere i datacentrene ligger omtrent på samme niveau som for tre år siden. Det skriver InfoWorld.

Knap en tredjedel af de adspurgte it-chefer har hyret flere folk, en tredjedel har reduceret bemandingen og en tredjedel har holdt den på samme niveau. Balancen er altså, at der er omtrent det samme antal folk i et gennemsnitligt datacenter som i 2008.

Men i den samme periode har 74 procent af datacentrene øget antallet af servere – så det ser altså ud til, at den enkelte medarbejder har fået mere travlt.

Tallene bliver endnu mere interessante når man sammenligner med en anden undersøgelse fra Metrics Based Assessments (MBA).

Den bekræfter at den enkelte medarbejder i et datacenter i dag skal administrere langt flere servere end for nogle år siden.

I 2006 skulle en enkelt fuldtids system-administrator i gennemsnit håndtere 9,2 Linux-images, men det er steget til 17,1 i 2010 (en stigning på 86 pct.). I den samme periode er antallet af Windows-images som den enkelte medarbejder skal administrere steget med 61 pct. og antallet af Unix-images med 38 pct.

”Vi ser at kapaciteten bliver øget uden at medarbejderstaben bliver større, og på en eller måde finder man ud af at håndtere det. Meget af det handler om forbedret automatisering og lignende,” siger partner Mark Levin fra MBA.

Server-virtualisering og nye administrations-værktøjer har gjort datacenteret mere effektivt – og altså gjort det muligt for det samme antal medarbejdere at klare flere servere. Men det er måske kun en del af forklaringen – det ser ud til, at den enkelte administrator ganske enkelt må knokle hårdere end tidligere.

Samtidig viser tallene, at antallet af servere altså stadig er stigende, selvom der snakkes meget om server-konsolidering.

AFCOMs tal bekræfter også at cloud computing er tidens trend. I 2009 havde kun 16 pct. af alle datacentre en eller anden form for cloud computing, og det er nu steget til 36 pct.

Det forudsiges at 80-90 procent af alle datacentre vil bruge en form for cloud computing i løbet af de næste fem år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere