Artikel top billede

Friendster siger farvel til vennerne

Det gamle sociale netværk Friendster sletter nu alle brugernes billeder og blogindlæg.

Der var engang, hvor Friendster var det største sociale netværk i verden. Friendster fandtes længe inden Facebook og MySpace – det blev stiftet i 2002 i Silicon Valley og havde på sit højdepunkt omkring 115 millioner brugere. Men Friendster har klaret sig dårligt i den hårde konkurrence på nettet og i 2009 blev det sociale netværk solgt for 50 mio. dollar til malaysiske MOL Global.

Nu ser det ud til, at Friendster siger farvel til vennerne. I en besked til brugerne fortæller Friendster, at man vil fjerne en række sociale netværksfunktioner i de kommende uger. Det betyder også, at alle brugernes billeder, grupper, blogindlæg og andet indhold fra den personlige profil bliver slettet uigenkaldeligt den 31. maj.

Indtil denne dato har de sidste tapre Friendster-brugere stadig mulighed for at downloade og dermed redde deres data med et online-værktøj, Friendster Exporter. Der er også mulighed for at flytte indhold til Flickr og Multiply.

Det eneste som ikke bliver slettet er selve brugerens konto – for Friendster bliver snart relanceret som en underholdningsportal med fokus på musik og spil. Det lyder mistænkeligt som MySpace's forgæves forsøg på at genopfinde sig selv. Det lykkes som bekendt ikke, og MySpace er nu sat til salg for en slik.

Det ser ud til at Friendsters ejere har opgivet at konkurrere med Facebook – en af funktionerne på det nye site er angiveligt en integration med netop Facebook Connect.

Strategien er nu at den nye version af tjenesten skal supplere de andre sociale netværk, men ikke konkurrere direkte med dem.
 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere