Luksusfælde-hjælperne slår døren op

Forbrugerportalen Spiir træder ud af beta. Den første bank er på vej i folden.

Siden nytår har danske Spiir gjort sig klar til lancering og kun i yderst sparsomt omfang uddelt invitationer til brugere. Det stopper på mandag.

Betaperioden slutter, og alle kan teste tjenesten.

Spiir er en gratis webportal, som skal give sine brugere overblik over deres forbrug og økonomi. Ideen til Spiir opstod, da det økonomiske opsving blev vendt til finanskrise. Med på holdet er også Mette Reissmann, der er kendt for sin snusfornuftige vejledning i tv-programmet Luksusfælden.

Tjenesten forsøger i korte træk at afløse regnearket som budgetstyringsværktøj, og ambitionen er at gøre det decideret sjovt at styre privatøkonomien. ComON skrev første gang om Spiir tilbage i januar.


Bankerne tøver

Spiir er uafhængig af banker og pengeinstitutter, men grundidéen med Spiir er, at tjenesten netop skal forbindes til brugernes netbanker. I øjeblikket klares dataoverførsel fra netbank til Spiir ved at eksportere transaktionsdata i data-filer.

Men hvis Spiir skal blive let at bruge, så skal bankerne acceptere en lettere integration. Flere af bankerne har allerede lignende budget-overbliksfunktioner i deres netbanker.

Hvordan går det med at overtale bankerne?

"Vi arbejder strategisk med bankerne og er midt i forhandlingsprocessen med en landsdækkende bank, hvor temaet er samarbejde til fordel for forbrugerne. Det vil sige automatisk opkobling til Spiir og eventuel branding - altså en simplere udgave som kan tilgås fra netbank," siger direktør Rune Mai til ComON.

"Vores mål er at dække 25 procent af privatkundemarkedet i Danmark med automatisk opkobling og derefter dække eventuelt store banker med pluginløsninger, som giver mulighed for hurtig overførsel, når man er logget på sin netbank".

Basisfunktionen i Spiir er grafiske visninger af brugernes forbrug og en intelligent opdeling af poster, der efterhånden lærer at opdele tandlægeregninger, biografbilletter og fagforeningskontigenter i forskellige bokse.
Inden længe kommer muligheden for at lægge budgetter, en smartphone applikation, muligheden for at opbevare digitale kvitteringer online og et community omkring privatøkonomi.

Spiir er ikke ene om at kæmpe om bankernes gunst. Danske Banklog, der sidste år var med i finalen til ComON Tech Guld, forsøger at sælge white label-løsninger til bankerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere