Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er de bedste it-nationer

En ny ITU-rapport placerer Danmark på en fjerdeplads blandt verdens førende it-nationer.

Den internationale teleunion (ITU) har netop udsendt sin årlige rapport om it-udviklingen på verdensplan. I rapporten "Measuring the information society 2011" kommer Korea ind på førstepladsen som verdens førende it-nation. Herefter følger Sverige, Island, Danmark og Finland. De nordiske lande klarer sig altså rigtig godt, mens eksempelvis USA ligger helt tilbage på en 17. plads.

Den såkaldte "ICT Development Index" tager hensyn til 11 forskellige parametre, herunder infrastruktur, prisen for netadgang og antallet af websteder på det pågældende sprog.

Generelt har alle 152 lande i rapporten forbedret sig. Men den berøme digitale kløft eksisterer stadig. I udviklingslandene er det stadig 80 procent af befolkningen, der ikke har netadgang. Lande som Armenien, Marokko, Vietnam og Kenya har dog taget store spring fremad.

I industrilandene er antallet af mobile bredbåndsopkoblinger steget med 160 procent i de sidste to år, mens fastnet-bredbånd kun er steget med 24 pct. Antallet af internet-brugere er fordoblet i samme periode og ligger nu på mere end to milliarder.

Mens udbredelsen af mobiltelefoni efterhånden har nået mæthedspunktet i industrilandene, så vokser antallet af mobilabonnementer fortsat med 20 pct. om året i udviklingslande. Priserne fortsætter også med at falde.

ITU peger på at der er meget store forskellige i hastighed og kvalitet af bredbånds-forbindelserne mellem rige og fattige lande. Det kaldes ligefrem for den "nye digitale kløft" i rapporten. I mange udviklingslande er der kun "bredbånd" med 256 Kbit/s og det er slet ikke nok til grafiktunge tjenester.

Rapporten anbefaler at fokusere på skoleelever og studerende i udviklingslande. Hvis de lærer at bruge computere og internet i en ung alder i skolen, vil de også fortsætte med at bruge de digitale værktøjer senere i livet, lyder begrundelsen.

Læs også rapporten i PDF-format og den officielle pressemeddelelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere