Artikel top billede

Så er Spotify åbnet i Danmark

Den populære musiktjeneste kan nu bruges lovligt i Danmark.

Spotify oplyser i dag, at danskere nu kan downloade og bruge den populære musiktjeneste. Se mere på Spotify.dk.

På Spotify kan man for et fast månedlig beløb streame millioner af sange. Lignende tjeneste er allerede i spil hos WiMP og TDC Play. Spotify adskiller sig ved at have en reklamefinansieret gratis-tjeneste.

Spotify åbnede i Sverige i 2008, og er i dag til stede i USA og på flere europæiske markeder. Åbningen i Danmark har ladet vente på sig. Først på grund af en fastfrossen dialog
på grund af krav om høje takster fra KODA. I år har KODA lempet sin prispolitik, hvilket har lokket Spotify til bordet igen. 

Et åbent alternativ

Spotify har fået mange brugere på grund af åbne API'er, der gør det muligt at bygge tjenester sammen eller ovenpå streamingtjenesten. Nogle af de tjenester er Spotibot, der kan lave spillelister ud fra dine yndlingskunstnere, og danske Stalkify, som laver lister ud fra andres lyttemønstre i Last.fm.

Hos TDC Play og WiMP fokuseres der mere på en redaktionel anbefaling af nyt og gammelt musik.

Tæt venskab med Facebook
I forbindelse med Spotifys landgang i USA har Spotify lavet et meget tæt venskab med Facebook. Det er nu kun muligt at oprette sig, hvis man har eller opretter en Facebook-profil. Noget der har givet anledning til utilfredshed blandt ellers loyale kunder.

Men Facebook-integrationen kan gøre det lettere at få fodfæste i Danmark, hvor der er over to millioner Facebook-brugere.

"Spotify bliver en del af vores almindelige markedsføring, hvor vi også bruger TDC Play og WiMP, men det er klart, at meget af kommunikationen i forhold til Spotify kommer til at ligge på Facebook kva deres integration. Vi har rigitg meget planlagt på det område," siger Lasse Westi, digital business director hos Sony Music Entertainment, til ComON.

Det danske kontor har også fået en masse erfaring fra sine søsterkontorer i Sverige og Norge, hvor Spotify har været tilgængelig i længere tid.

I den kommende tid vil der blive skruet op for markedsføringen af Spotify. Coca Cola medvirker i en kampagne, der skal sprede budskabet. Kioskkæden 7Eleven oplyser, at man fra i dag sælger kuponer til at opgradere sit abonnement hos Spotify. Læs mere om pris og Spotifys tre forskellige prismodeller hos PC World.

KODA: Positivt 
Ifølge KODA er det ikke kun forbrugerne, der skal glæde sig over endnu en streaming tjeneste i Danmark. Det skal kunstnerne også. Ifølge direktør Anders Lassen får kunstnerne en større del af kagen, når salget sker via streaming frem for salg af en almindelige cd.

"At Spotify i dag vælger at gøre brug af sin aftale er vigtigt ikke bare for os, men for det danske digitale musikmarked generelt. Danskerne vil have nem, ubegrænset og ikke mindst billig adgang til musik, og kan vi ikke tilbyde dem det lovligt, finder forbrugerne de ulovlige alternativer. Streaming-tjenester som Spotify skaber som nyt musikmedie i høj grad nye indtægter, fordi alt peger på at de henter brugere fra de ulovlige tjenester, og det er virkelig positivt," siger KODA's direktør, Anders Lassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere