Artikel top billede

Ny supercomputer bliver verdens hurtigste

Nu bygges verdens hurtigste supercomputer med 18.000 CPU'er og det samme antal GPU'er.

Det amerikanske Oak Ridge National Laboratory har planer om at bygge en ny supercomputer med det sigende navn Titan, som bliver verdens hurtigste når den er færdig. Det skriver New York Times. Den nye talknuser er baseret på en Cray-supercomputer med 18.000 CPU'er med Bulldozer-teknologi fra AMD og det samme antal GPU'er fra Nvidia.

Den planlagte regneydelse er på 20 petaflops eller mere end det dobbelte i forhold til den japanske K Computer fra Fujitsu, som i øjeblikket er verdens hurtigste. I lang tid har USA ligget i toppen af listen over verdens hurtigste computere - og Oak Ridge holder da også stadig tredjepladsen med sin Jaguar-computer.

Men ellers er det japanere og kinesere, der holder fire ud af de fem øverste pladser på listen.

Nu satser USA altså på at erobre supercomputer-tronen tilbage. Titan skal blandt andet bruges til forskning inden for biobrændsel og solenergi. 

Det interessante er, at grafik-processorer skal overtage en stor del af beregningerne. Titan skal bruge Tesla-grafikkort fra Nvidia med Kepler-processorer, som først ventes på markedet til næste år.

Nvidia anslår at GPU'erne skal levere 85 procent af regneydelsen i Titan.

I første omgang skal Oak Ridge opgradere sin eksisterende Jaguar supercomputer med 960 Tesla M2090 GPU'er med Fermi-arkitektur. Den næste fase er så installationen af de 18.000 Kepler-GPU'er i Titan-maskinen til næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere