Artikel top billede

Symantec: Vi skal eksperimentere og lære at leve med skyens børnesygdomme

Brug ikke aktuelle datalæk og nedetid som undskyldning for at holde din virksomhed væk fra skyen. Cloud-løsninger er fremtiden - om du vil det eller ej.

Cloudtjenester sniger sig stille og roligt ind i firmaer, men enkelte it-chefer og afdelinger tør endnu ikke at lægge firmaets it andre steder end i serverrummet.

Og Microsofts strenge kontrol med indhold i cloud-tjenesten SkyDrive er sikkert heller ikke med til at overtale tvivlere til at flytte i skyen.

Men der er ingen vej uden om. 

Vi skal have et år uden skandaler

Darren Thomson mener, at det skyldes, at cloudtjenester ikke er fuldstændig køreklar på alle områder endnu.

"Vi er ikke klar til at flytte alle vores ting op i skyen endnu. Vi ved godt, at det er fremtiden. Men vi holder det fra os. Der er stadig for mange uheldige historier i pressen. For eksempel Stux-angrebet, Playstations datatab og Amazons cloudproblemer. Men det skal nok komme i fremtiden. Det er et spørgsmål om tryghed og følelser. Helt konkret tror jeg, at vi skal have et år uden dårlig presseomtale af problemer med skyen. Lige nu dukker der en ny sag op hver sjette måned, og hver gang er det skridt et frem og to tilbage, fordi vi skal opbygge brugernes tillid igen," siger Darren Thomson, som ComON har talt med før de seneste uklarheder om betingelserne med Microsofts SkyDrive.

Hvad frygter i

Symantec har spurgt sine kunder, hvad der typisk får dem til at tøve med et skridt i skyen.

"Vi fandt ud af to ting," fortæller Darren Thomson, der er teknisk direktør for Symantec EMEA.

"Det første var ikke så overraskende, at den største bekymring, folk har, er sikkerhedspørgsmålet ved bevæge sig op i skyen. Det overraskede os dog, at de samme folk sagde, at sikkerhedspørgsmålet også er der, hvor de ser det største potentiale ved skyen," siger Darren Thomson til ComON.

Det paradoks er endnu et tegn på, at it-folk godt ved, at de skal gøre sig klar til at flytte i skyen.

Eksperimenter med de mindst vigtige data

Han har selv konstateret, at mange it-ansatte og it-chefer leder efter undersøgelser og erfaringer om cloud-implementering. Men det er ikke der, man klæder sig på, mener han.

"Lige nu befinder vi os, hvor virtualisering var for 10 år siden. Da begyndte man også med at virtualisere ting, som ikke tilhørte forretningskritisk områder. Det er også min opfordring nu. It-afdelinger skal finde de dele af deres it, som ikke er kritisk for forretningen og lægge dem ud i skyen. Hvis der kommer nedetid eller brister, så er det selvfølgelig ikke fantastiske nyheder, men vi kan leve med det og lære af det," siger Darren Thomson.

"Jeg tror ikke, at der er nogen bøger, certificeringer eller kurser, der kan gøre en it-afdeling klar til skyen. Det handler om en organisk omlægning, hvor man dokumenterer sine ting, finder frem til best practise og lærer af sine erfaringer."

Symantec har i stykke tid tilbudt nogle af sine produkter i cloudløsningen .Cloud. For eksempel backup og restore-tjenester.

Nogle områder, som Darren Thomson håber, bliver de første hurtigt voksende cloud-tjenester.

"Teleselskaber, banker og tv-stationer vil gerne koncentrere sig om at gøre det, de er bedst til. IT-sikkerhed er ikke en kernekompetance i mange firmaer, og derfor vil cloud blive en god mulighed for at lægge det i skyen og lade en ekstern partner som os står for det," siger Darren Thomson.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
TDC Group nedlægger jobbet som CIO: “Vi har valgt at fremtidssikre det organisatoriske split ved at flytte rollen”
Der kommer ikke en afløser på posten som CIO for TDC Group efter Antonietta Mastroianni tidligere på året forlod den danske telegigant.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.