BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Advicecom har sparet revisoren væk

Softwaredistributøren Advicecom Aps er så opsat på vækst, at direktør Christian Honoré for at spare penge har droppet at få en revisor til at gennemgå firmaets regnskab.

Den lille softwaredistributør Advicecom Aps har netop afleveret et rigtig fornuftigt 2011-regnskab med det indtil videre største overskud i de syv år virksomheden har eksisteret. 388.318 kroner lyder resultatet før skat.

Det mest opsigtvækkende ved regnskaber er dog, at Advicecom har valgt at benytte sig af en forholdsvis ny regel, som betyder, at anpartsselskaber på visse betingelser kan slippe for at lade en autoriseret revisor gennemgå regnskabsbøgerne.

Direktør for Advicecom Aps Christian Honoré forklarer, at han selv har en baggrund som revisor, og at han derfor har valgt at spare udgiften til ekstern revision.

"Vi er meget fokuserede på at producere en bundlinie, så vi vil hellere bruge penge på at vækste forretningen," siger Christian Honoré.

Men er det ikke hele ideen med en revisor, at man får en uafhængig person til at sige god for et selskabs økonomi?

"Jeg mener, at værdien ved at foretage en revision af regnskabet er relativt begrænset. Vi har ikke nogen gæld til eksterne parter, og da jeg selv er gammel revisor, er der ingen grund til det, når man i forvejen kender regler og lovgivning," siger han.

Reglerne for fravalg af revision blev lempet i 2006 og igen i 2011, så virksomheder i dag kan fravælge revision, hvis de i to år i træk ikke overskrider to ud af disse tre betingelser:

Omsætningen skal være mindre end otte millioner kroner - regnskabsbalancen skal være mindre end fire millioner kroner - antallet af ansatte skal være mindre end 12.

Christian Honoré står sammen med sin bror bag en anden softwarevirksomhed, Multimark Solutions, som købte Advicecom tilbage i 2010.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.