Artikel top billede

Microsoft lukker kritisk hul i alle Windows-versioner

Et nyopdaget sikkerhedshul i Remote Desktop giver fri adgang til alle Windows-systemer, hvor denne tjeneste er aktiveret.

På sin faste månedlige patch-dag har Microsoft udsendt seks nye Security Bulletins. Et af dem beskriver et kritisk sikkerhedshul i Remote Desktop under alle aktuelle Windows-versioner. Det gælder lige fra Windows XP til det nyeste Windows 7.

I alle tilfælde er der tale om en meget alvorlig sårbarhed, som betyder at angribere kan overtage kontrollen over systemet og plante deres egen kode på computeren hvis Remote Desktop er aktiveret. Denne tjeneste bruges til fjernadministration af Windows-computere.

Som standard er Remote Desktop ikke aktiveret på nye Windows-computere, så systemet er kun sårbart, hvis man selv har aktiveret denne tjeneste.

Den seneste sikkerhedsopdatering fra Microsoft lukker hullet og det anbefales at installere den omgående, hvis man ikke allerede har aktiveret automatisk opdatering. Microsoft har også et Fix It, der løser en del af problemet ved at starte Network Level Authentication (NLA).

Sikkerhedshullet blev meldt til Microsoft af Zero Day Initiative, og det menes ikke at det allerede bliver udnyttet til angreb. Men det ventes at ske inden for de næste 30 dage, så det haster med at få opdateret.

De andre sårbarheder som bliver rettet med den månedlige opdatering er mindre dramatiske. Der er blandt andet tale om en fejl, som betyder at brugere med begrænsede rettigheder på et Windows-system kan afvikle kode i Kernel Mode, altså med system-rettigheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere