Artikel top billede

Kinect finder dine nøgler

Glemmer du altid, hvor du har lagt din telefon, briller eller nøglerne? Kinect kan hjælpe med at få styr på dit hjem.

I det sidste halvandet år er der kommet mange sjove, skøre og overraskende Kinect-hacks. Nu vil to amerikanske forskere bruge et netværk af Kinect-sensorer til at forvandle dit hjem til en slags indekserbar database, hvor du altid kan finde dine nøgler, din telefon og andre småting, som altid bliver væk.

"Vi vil skabe Google til dit hjem," siger forskeren Shahriar Nirjon fra University of Virginia til New Scientist.

Han har udviklet systemet Kinsigt sammen med kollegaen John Stankovic. Kinsigt bruger en Kinect-sensor i hvert rum til at registrere hvor alle hjemmets genstande befinder sig. Hvis man f.eks. søger efter sine nøgler, kan man slå det op på computeren og se, hvor de ligger.

Problemet er dog at Kinect-sensorens opløsning er rimelig begrænset - den kan kun "se" objekter inden for en afstand på 3,4 meter og det kræver at genstandene ikke må være for små.

Men forskerne har udviklet forskellige algoritmer, som skal gøre det muligt at finde også de mindste genstande. Kinsigt gemmer eksempelvis oplysninger om konteksten for det enkelte objekt - det lærer, at det er mere sandsynligt at finde en kop i køkkenet end i badeværelset.

"Forestil dig, at vi havde et system som holder styr på alle de ting som vi interagerer med i vores daglige liv. Vi kan bygge en intelligent søgemaskine til hjemmet, der kan svare på spørgsmål som "hvor er mine briller, eller min tv-fjernbetjening, eller min pung," fortæller forskerne ifølge BBC.

For at teste systemet blev 48 objekter som knive, gafler og nøgler spredt over 80 forskellige mulige placeringer i et hus og en række testpersoner blev så bedt om at flytte rundt på tingene.

Herefter skulle programmet så fortælle, hvor de enkelte objekter befandt sig - og det lykkes i de fleste tilfælde. Der var dog problemer med helt små ting og genstande, som var gennemsigtige eller lå for tæt på hinanden.

Der er også andre mulige løsninger - herunder at placere radiochips på alle genstandene - men forskerne mener dog, at deres system er den billigste løsning.

Deres forskningspapir, Kinsight: Localizing and Tracking Household Objects using Depth-Camera Sensors, blev præsenteret forleden på en konference i Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.