Artikel top billede

Det halter med it-sikkerheden hos de små virksomheder

De mindre virksomheder er flittige til at bruge sociale medier, men de glemmer at tænke på sikkerheden, mener Symantec.

De små virksomheder kan blive ramt af deres egen boomerang. Sådan lyder prognosen fra Symantec, som stiller skarpt på en række sikkerheds-tendenser for det kommende år i en ny analyse. Blandt de små og mellemstore virksomheder er det 63 pct., der bruger sociale medier til at markedsføre varer og tjenester og til at engagere sig med kunderne.

Men det halter med sikkerheden: 87 procent af de små og mellemstore virksomheder har ikke en nedskreven sikkerhedspolitik for medarbejdernes brug af internettet, og 70 procent har ikke politikker for brugen af sociale netværk.

Disse firmaer kan risikere at løbe ind i store problemer i det kommende år, forudsiger Symantec.

En anden og mere positiv tendens er, at mange små virksomheder bliver 100 procent virtualiserede. Virksomheder af alle størrelser vil afprøve og integrere flere hypervisorer i deres virtualisering og i deres egne miljøer.

Det vil få en positiv effekt på sikkerheds-beredskabet i de små og mellemstore virksomheder, vurderer Symantec. Ved at bruge virtualisering og cloud får virksomhederne nemlig en omfattende backup og recovery-plan.

Mobile enheder uden sikkerhed

Der ventes flere mobile trusler i det kommende år. Der er en stor fare for datalækage eller målrettede angreb på data på de mobile enheder, fordi flere og flere ikke-sikrede mobile enheder bruges til lagring af data fra de danske virksomheders netværk og skyer.

Det skyldes blandt andet, at brugerne installerer apps på telefonen og derved ofte er i risiko for at samle malware op. Eftersom ewallet-teknologien, som gør det muligt for forbrugerne at betale for varekøb med deres håndholdte computer, bliver mere udbredt, vil det blive endnu en platform, hackere vil forsøge at udnytte i 2013.

Der advares også mod "ransomware", som låser computeren og forlanger penge af offeret for at åbne den igen. Den type "forretningsmodel" er blevet prøvet før, men den fungerede aldrig for de kriminelle, fordi de ikke kunne inddrive pengene.

Det har de nu opdaget en løsning på, nemlig at bruge online-betalingsmetoder. Her vil de bruge yderst professionelt udseende skærmbilleder til at snyde deres ofre, og de vil tage metoder i brug, der gør det sværere at komme videre for virksomheden, når først de er hoppet i ransom-fælden.

Fup på Facebook

Betaling på sociale medier skaber også nye farer. Forbrugerne har høj tillid til de sociale medier. De sociale medier vil snart begynde at tillade medlemmerne at købe og sende virkelige gaver, og det betyder, at flere cyberkriminelle vil forsøge at finde metoder til at angribe på de sociale medier.

Symantec forventer en stigning i angreb på de sociale medier, hvor de kriminelle stjæler betalingsoplysninger eller narrer brugere til at give deres personlige- og potentielt værdifulde oplysninger på falske sociale netværk. Det kan være falske gave-meddelelser og e-mails, der anmoder om adresser og andre personlige oplysninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.