Otte stærke råd: Sådan bliver du supereffektiv til at arbejde hjemmefra

Du kan spare utallige timer ved at arbejde hjemmefra. Men det kræver, at du undgår alle fælderne. Se de gode råd her.

Da Yahoos topchef, Marissa Mayer, for nylig nedlagde forbud mod telearbejde, sendte det chokbølger gennem hele forretningsverdenen. Kommentatorerne var hurtige til at vælge side: De, der støtter muligheden for at arbejde hjemmefra, insisterer på, at sådanne ordninger kan "gøre dig mere produktive,"  mens de, der støtter Mayers beslutning, hævder, at man med telearbejde får en blanding af det værste fra både arbejde og privatliv.

Begge synspunkter har dog fat i noget. Hvis man telearbejder på den rigtige måde, kan man spare utallige timer, som ellers ville blive spildt på at pendle, ligesom man kan nyde et mere stabilt liv og udføre sine arbejdsopgaver bedre. Men gør man det forkert, kan det være meget belastende at arbejde hjemmefra.

Det har jeg personlig erfaring med, da jeg har arbejdet hjemmefra de sidste syv år - fire af dem ironisk nok som medarbejder hos Yahoo.

Hvis du følger disse otte råd, kan du få telearbejdet til at fungere både for dig og din arbejdsgiver.

Sørg for at netforbindelsen er i orden

Du skænker nok ikke internetforbindelsen på kontoret mange tanker - men når du er ved at udstyre hjemmearbejdspladsen, er overvejelser om båndbredde helt afgørende. Tjek om din internetudbyder tilbyder opgraderinger med højere båndbredde. I visse områder er det muligt at få service på linje med produkter til erhverv med båndbredde på 50 eller 100 megabit per sekund, hvilket vil være langt bedre end de almindelige hastigheder til forbrugere.

Det samme gælder din mobiltelefon. Hvis støj på linjen irriterer alle deltagere ved telefonmøder, så undersøg alternativer: Tilføj en fastnettelefon, skift teleselskab eller brug en VoIP-tjeneste som Skype (hvis din internetforbindelse er hurtig nok). Du kan også justere din routers Quality of Service-indstillinger (QoS) for at dedikere mere båndbredde til bestemte formål såsom VoIP-opkald.

Hvis filoverførsler mellem lokale computere går for langsomt, kan det være nødvendigt at opgradere dit lokale Wi-Fi-netværk til 802.11n eller 802.11ac.

Hvis du arbejder uden for virksomhedsnetværket og dets backup-tjenester, så sørg for at lave sikkerhedskopier af dine data regelmæssigt - faktisk helst i realtid. Til det formål kan det være uvurderligt at tilføje en netværkstilsluttet harddisk (NAS) til dit hjemmenetværk, fordi den giver dig et centralt sted at opbevare filer og har ofte et indbygget system til spejling eller anden form for backup.

Hvis du ikke kan presse en højere ydeevne ud af dit netværk og heller ikke har mulighed for at opgradere, så sørg for, at hverken nassende naboer eller unødvendigt udstyr hopper på din router og æder båndbredden.

De fleste trådløse routere kan vise en liste over alle enheder, der har forbindelse til dem. Nægt adgang for enheder, der virker mistænkelige, og sørg for, at enheder, der kan tænkes at sluge båndbredde, er slukket i løbet af arbejdsdagen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.