Artikel top billede

HP satser hele butikken på tablets - her er de dugfriske modeller

HP har fumlet sig ind på tablet-markedet. Men nu skal slingrekursen stoppe. Se hvilke tablets HP har på vej til det danske marked.

De nye HP-tablets

HP's ambitioner for tablets og andre hypermobile enheder har ikke været helt gennemskuelige.

Først købte man et mobilt styresystem fra Palm, som siden blev droppet. Senere varslede firmaet, at det måske helt var slut med at producere tablets. Og fortrød igen.

Men HP har nu stillet kikkerten skarpt og går med fulde sejl i kamp på tabletmarkedet.

Det signal sendte HP, da firmaet i denne uge præsenterede kommende produkter. Med fokus på tablets og hybrid-modeller.

"Vi har to statements, som vi gerne vil aflevere i dag. Og det ene er, at vi vil tage en del af det her marked (tablets, red.)," sagde Mogens Balle, produktchef for consumer pc'er hos HP i Danmark.

"Det andet statement er, at vi ikke længere satser på WebOS," sagde han smilende med henvisning til opkøbet af WebOS fra Palm, der sendte HP ud på en zikzak-kurs.

Her er vores mini-, forretnings- og gigant-tablet

HP vil have tilbud til alle forbruger-segmenter og altså konkurrere med Samsung, Asus og andre tablet-producenter.

Det nyeste og mindste skud på stammen er HP Slate 7. En lille syv tommer stor Android-baseret maskine. HP's modsvar til de små og populære modeller fra især Apple og Samsung. HP Slate 7 er allerede nu i handlen.

I næste måned kommer den såkaldte "all-in-one pc" Envy Rove20 (se billedet i faktaboks). En 20 tommer stor desktop-computer som ikke kun skal bo på skrivebordet, men som skal følge familien rundt i hjemme som spillemaskine og underholdningscenter. Prisen bliver cirka 10.000 kroner.

HP introducerede allerede tidligere i år deres ElitePad 900. En såkaldt business-tablet (se billedet i faktaboks).

En Windows-drevet maskine til erhvervslivet, hvilket er tydeligst i de mange udvidelsesmuligheder via Smart Jacket-konceptet, hvor man for eksempel kan udvide med SD-kortlæser, holdere, batterier eller USB- og HDMI-stik.

HP har valgt at satse både på Android og Windows på sine tablets. Alle produkter, der er baseret på Android, har "Slate" i sit produktnavn.

Flip og bøj en bærbar

Netop Slate-navnet er indgår i HP SlateBook x2, som kommer til de danske butikker til august.

En hybrid-pc, der fungerer som en laptop, indtil den aftagelige skærm pilles af. Både det aftagelige tastatur og tastaturet har eget batteri. Den kører Jelly Bean 4.2.

Derfor tror vi stadig på bærbare computere

HP Split x2 er en lignende transformer-bar laptop, eller "detachable", der kan gå fra at være arbejds- og skrivemaskine til at agere som underholdningstablet med et klik. Skærmen er 13,3 tommer.

HP Split x2 skulle være mulig at købe efter sommerferien, hvor HP håber, at den finder vej til studerendes skoletasker.

Men vi opgiver ikke laptoppen - bærbare overtager ikke

Salget af bærbare pc'er er styrtdykket. Og det vildeste dyk har verdens største producent HP oplevet med et fald på næsten 25 procent i årets første kvartal.

Men det betyder ikke, at HP vil drosle ned på sin forretning med traditionelle bærbare maskiner.

HP erkender, at salget af bærbare har mærket en markant nedgang, men nu vil det stabilisere sig, lyder forudsigelsen. Og markedet vil fragmentere sig på forskellige typer enheder, vurderer selskabet.

For eksempel har 88 procent af tablet-ejerne også en bærbar pc derhjemme. Den kombination vil mange fortsætte med at købe, lyder HP's antagelse.

LÆS OGSÅ:

Her er syv lækre Windows-tablets

Betjen HP-computer uden at røre ved den

Her er HPs nye strategi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere