Artikel top billede

Tim Cook: Næste år kommer Apple med en helt ny type produkter

Apple er tilsyneladende klar til at kaste sig over helt nye produktkategorier.

Gennem det seneste år har der været spekuleret i, om Apple vil præsentere et såkaldt smartwatch eller sågar et fladskærms-tv.

Disse rygter fik ifølge det amerikanske teknologimedie The Verge fornyet næring mandag aften.

I forbindelse med Apples regnskabsaflæggelse sagde Apples administrerende direktør, Tim Cook, at det er sandsynligt, at Apple i løbet af 2014 vil præsentere en helt ny produktkategori.

"Hvis du ser på Apples evner inden for hardware, software og tjenster i dag, er der tale om evner, der er helt unikke og som ingen andre virksomhed besidder," sagde Cook ifølge The Verge.

Nye produkter i 2013 og 2014

Han tilføjede, at Apple vil lancere nye produkter i både 2013 og 2014, og at nogle af disse produkter vil være: "Fantastiske nye produkter i områder, hvor Apple ikke er aktiv i dag."

Ifølge Tim Cook "ser Apple betydelige muligheder forude. Både indenfor eksisterende produktkategorier og i nye kategorier." 

Cooks kommentarer faldt som svar på spørgsmål fra investorer og aktieanalytikere, der gennem det sidste år har oplevet, at Apples aktiekurs er faldet dramatisk fra en kurs på omkring 700 dollar per aktie i september 2012 til knap 390 dollar, da kursen var lavest.

I skrivende stund ligger kursen på knap 520 dollar. Men hvis den skal tilbage og tangere tidligere tiders niveau, antager mange, at det vil kræve, at Apple præsenterer produkter i helt nye kategorier, som virksomheden senest har gjort med iPad og iPhone.

Tidligere på året har finansavisen Financial Times skrevet, at Apple arbejder intenst på at færdiggøre et smartwatch, men at det formodentligt først vil se dagens lys i slutningen af 2014.

Læs også:
Her er alle de Apple-produkter, som vi stadigvæk venter på

Her er efterårets næste 'hemmelige' lanceringer  

Det kan blive vildt: Nu er smartwatch på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere