Artikel top billede

Tim Cook: Næste år kommer Apple med en helt ny type produkter

Apple er tilsyneladende klar til at kaste sig over helt nye produktkategorier.

Gennem det seneste år har der været spekuleret i, om Apple vil præsentere et såkaldt smartwatch eller sågar et fladskærms-tv.

Disse rygter fik ifølge det amerikanske teknologimedie The Verge fornyet næring mandag aften.

I forbindelse med Apples regnskabsaflæggelse sagde Apples administrerende direktør, Tim Cook, at det er sandsynligt, at Apple i løbet af 2014 vil præsentere en helt ny produktkategori.

"Hvis du ser på Apples evner inden for hardware, software og tjenster i dag, er der tale om evner, der er helt unikke og som ingen andre virksomhed besidder," sagde Cook ifølge The Verge.

Nye produkter i 2013 og 2014

Han tilføjede, at Apple vil lancere nye produkter i både 2013 og 2014, og at nogle af disse produkter vil være: "Fantastiske nye produkter i områder, hvor Apple ikke er aktiv i dag."

Ifølge Tim Cook "ser Apple betydelige muligheder forude. Både indenfor eksisterende produktkategorier og i nye kategorier." 

Cooks kommentarer faldt som svar på spørgsmål fra investorer og aktieanalytikere, der gennem det sidste år har oplevet, at Apples aktiekurs er faldet dramatisk fra en kurs på omkring 700 dollar per aktie i september 2012 til knap 390 dollar, da kursen var lavest.

I skrivende stund ligger kursen på knap 520 dollar. Men hvis den skal tilbage og tangere tidligere tiders niveau, antager mange, at det vil kræve, at Apple præsenterer produkter i helt nye kategorier, som virksomheden senest har gjort med iPad og iPhone.

Tidligere på året har finansavisen Financial Times skrevet, at Apple arbejder intenst på at færdiggøre et smartwatch, men at det formodentligt først vil se dagens lys i slutningen af 2014.

Læs også:
Her er alle de Apple-produkter, som vi stadigvæk venter på

Her er efterårets næste 'hemmelige' lanceringer  

Det kan blive vildt: Nu er smartwatch på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?