Artikel top billede

Samsung Galaxy S5 med massiv sikkerhedsfunktion klar i dag

De danske udgaver af Samsung Galaxy S5 udstyres med en sikkerhedsfunktion, der skal gøre det nærmest umuligt at bruge mobilen, hvis den bliver stjålet. Se her hvad den kan.

I dag sætter Samsung sin Galaxy S5 til salg i de danske butikker, og mobilen er sydkoreanernes nyeste flagskibsmodel, der skal tage over efter S4'eren lanceret i 2013.

Samsung har - ligesom Apple har med iPhone - udstyret mobilen med en fingeraftrykslæser, der skal højne sikkerheden.

Men den sydkoreaske mobil er faktisk udstyret med software, der skal gøre det nærmest umuligt for langfingrede tyveknægte at få glæde af et fem-finger-tilbud på Samsung Galaxy S5.

Det gælder eksempelvis Reactivation Lock - eller 'reaktiveringslås' på dansk - som er preinstalleret på telefonen.

Låsemekanismen virker nemlig, selv om telefonen bliver nulstillet til fabriksindstillingerne, og derfor skal man taste en kode, når mobilen er blevet slettet, hvis den skal virke på ny.

Det kræver dog, at der oprettes en Samsung-konto med kode, før man kan få glæde af funktionerne - og gøre livet surt for tyveknægte.

Ud over Reactivation Lock er mobilen udstyret med Samsung Find My Mobile, som gør det muligt at spore en forsvunden telefon, se om der er sat nyt simkort i og eventuelt slette indholdet på mobilen via en computer.

På Android-telefoner - uanset producent - er det faktisk allerede i dag muligt at spore og slette data på afstand. Det kræver dog, at man har aktiveret Android Device Manager.

Du kan læse om, hvordan du gør det her
.

Samsung Galaxy S5 sættes i øvrigt officielt til salg i Danmark i dag, og de internationale anmeldelser af den sydkoreanske mobil har været overvejende positive.

Du kan læse mere om dommen over Galaxy S5 her
.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere