Artikel top billede

Samsung Galaxy S5 med massiv sikkerhedsfunktion klar i dag

De danske udgaver af Samsung Galaxy S5 udstyres med en sikkerhedsfunktion, der skal gøre det nærmest umuligt at bruge mobilen, hvis den bliver stjålet. Se her hvad den kan.

I dag sætter Samsung sin Galaxy S5 til salg i de danske butikker, og mobilen er sydkoreanernes nyeste flagskibsmodel, der skal tage over efter S4'eren lanceret i 2013.

Samsung har - ligesom Apple har med iPhone - udstyret mobilen med en fingeraftrykslæser, der skal højne sikkerheden.

Men den sydkoreaske mobil er faktisk udstyret med software, der skal gøre det nærmest umuligt for langfingrede tyveknægte at få glæde af et fem-finger-tilbud på Samsung Galaxy S5.

Det gælder eksempelvis Reactivation Lock - eller 'reaktiveringslås' på dansk - som er preinstalleret på telefonen.

Låsemekanismen virker nemlig, selv om telefonen bliver nulstillet til fabriksindstillingerne, og derfor skal man taste en kode, når mobilen er blevet slettet, hvis den skal virke på ny.

Det kræver dog, at der oprettes en Samsung-konto med kode, før man kan få glæde af funktionerne - og gøre livet surt for tyveknægte.

Ud over Reactivation Lock er mobilen udstyret med Samsung Find My Mobile, som gør det muligt at spore en forsvunden telefon, se om der er sat nyt simkort i og eventuelt slette indholdet på mobilen via en computer.

På Android-telefoner - uanset producent - er det faktisk allerede i dag muligt at spore og slette data på afstand. Det kræver dog, at man har aktiveret Android Device Manager.

Du kan læse om, hvordan du gør det her
.

Samsung Galaxy S5 sættes i øvrigt officielt til salg i Danmark i dag, og de internationale anmeldelser af den sydkoreanske mobil har været overvejende positive.

Du kan læse mere om dommen over Galaxy S5 her
.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere