Artikel top billede

Alle bør opdatere omgående: Apple lukker alvorligt sikkerhedshul i Airport-routere

Apple lukker i al hast en alvorlig sikkerhedsbrist i sine trådløse AirPort-routere. Se her, hvilke Apple-routere, der er ramt.

Apple udsender i al hast firmware-opdateringer til selskabets AirPort-routere, som skal lukke et alvorligt sikkerhedshul i routerne.

Ifølge selskabet er det muligt at eksekvere indficeret og farlig kode via sårbarheden.
Sikkerhedshullet skyldes ifølge Apple et forhold i hukommelsen og ligger i den måde, som DNS læser data på.

Det kan føre til afvikling af fjendtlig kode, hedder det.

Apple har i den forbindelse frigivet firmware-opdateringerne 7.6.7 og 7.7.7 til AirPort Express, AirPort Extreme og AirPort Time Capsule til 802.11n samt til Airport Extreme og AirPort Time Capsule med 802.11ac
Ifølge Apple kan AirPort Utility 6.3.1 eller senere til OS X samt AirPort Utility 1.3.1 eller senere til iOS anvendes til at installere den nye firmware på AirPort-enhederne.

Det anbefales kraftigt, at alle AirPort-brugere omgående installerer den pågældende firmware.

I modsætning til de fleste andre software-selskaber inddeler Apple ikke 'sine' sårbarheder og sikkerhedsopdateringer i kategorier efter alvorlighed, og det gælder da også denne sårbarhed, som Apple ikke kategoriserer.

Det betyder, at det kan være svært at vurdere, hvor alvorlig, den egentlig er, men normalt regnes muligheden for atvikle fremme og vilkårlig kode via en remote vektor som DNS for at være blandt de mest alvorlige former for sårbarheder, da de er relativt nemme at udnytte.

Ifølge Computerworld amerikanske nyhedsbureau er det uklart, om forholdet med data-parsing findes i DNS-serveren eller i DNS-klientens funktionalitet.

Begge dele er dog alvorlige nok, hvis de udnyttes af hackere, som i værste fald vil kunne søsætte forskellige former for angreb mod computere i et angrebet netværk.

De vil eksempelvis kunne hijacke søge-forespørgsler, indsætte forskellige former for indhold på websider og omdirigere brugere til inficerede websites.

Du kan se en advisory om emnet fra Apple her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere