Artikel top billede

Ny WiFi-teknologi: Her er routeren, der ved, hvordan du har det

Her er routeren, der kan måle på din hjerterytme og dit åndedrag og derved give en vurdering af, hvordan du har det. Humør-algoritmen kan anvendes i masser af forskellige teknologiløsninger. Læs og se hvordan den virker.

Vores hverdag er gennemsyret af trådløse løsninger, så vi kan benytte vores telefoner, tablets eller computere uden at enhederne skal være forsynet med et netkabel.

Det giver naturligvis bevægelsesfrihed, men nu kommer forskere fra det amerikanske teknologiuniversitet MIT med en bonuspakke til routeren.

Den trådløse router forsynes med kunstig intelligens og måleegenskaber, der tilsammen kan 'læse' din følelsesmæssige tilstand.

Teknologien kaldes for EQ-radion, og den sender det trådløse signal ind mod en persons krop for at aflæse forandringer i åndedraget og hjerterytmen.

Teknikken anvender altså ikke sensorer eller aflæsning af eksempelvis ansigtsudtryk, men den bygger alene på fysiske målinger.

Læge, musik eller computerspil

De foreløbige resultater fra MIT-folkene selv siger, at EQ-radion har en træfsikkerhed på 97 procent, når algoritmen skal aflæse en persons psykologiske forandringer ud fra fire specifikke følelser; glæde, vrede, sorg og nydelse.

Det kan selvfølgelig lyde lidt underligt at bygge denne teknologi ind i en router, men perspektiverne fra MIT er da også langt større.

Forskerne har eksempelvis ideer om at film- og spil-folk kan anvende teknikken for at se, hvordan publikum reagerer på en handling.

Desuden kunne EQ-radion kobles til musiktjenester eller parres med det digitale hjem for at tilpasse det lokale miljø til en sindsstemning.

En anden mulighed er brug i telemedicin-løsninger til patienter, hvis tilstand kan måles i hjemmet, og derved kan patienten slippe for en tur på hospitalet.

I videoen herunder kan du se, hvordan teknikken virker.

Men alle teknologier kan naturligvis misbruges, og mange vil sikkert have et forbehold i forhold til overvågningspotentialet i EQ-radion.

Den element er forskerne på MIT opmærksomme på, og respekten for privatlivets fred varetages ved, at løsningen kræver personens accept, hvis vedkommende ønsker at blive 'læst' af algoritmen.

Der findes flere andre eksempler på, hvordan computerteknologi kan anvendes til at aflæse humøret hos en person.

Læs eksempelvis:
Prisvindere har en vild idé: Scanner i dit øre skal aflæse dit humør - sådan fungerer teknologien

Psykologisk algoritme: Din Instagram-profil afslører om du lider af depression

Sådan skal ansigtsgenkendelse sikre dine data og gøre dine spil sjovere

Ny Kinect kan aflæse dit humør og bruge det i spil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere