Computerworld prøver Microsofts HoloLens: Det kan du bruge hologram-brillerne til

Microsofts HoloLens-briller viser svævende hologrammer og er - måske - fremtidens computer. Vi viser dig her, hvad headsettet reelt kan bruges til.

Det er svært at beskrive, hvor godt Microsofts hologramvisende AR-briller, HoloLens, egentlig virker.

Men så er det heldigt, at man kan vise det i en video.

Herover ser du en video, hvor vi prøver Microsofts HoloLens for at vise, hvad produktet kan.

Vær opmærksom på, at hologrammerne er filmet med headsettets egne kameraer, og derfor ser hologrammerne ud om som, at de svæver oven på hænderne. Det gør de ikke, når du har brillerne på.

En hel computer
Microsofts HoloLens er en fuldt fungerende computer, der styres af en modificeret version af Windows 10. Derfor kan brillerne eksekvere alle Windows 10-apps, de såkaldte UWP-apps, hvilket du kan se i videoen. Her åbner vi Edge, Netflix og en app med hologrammer. 

Derudover tilslutter vi mus og tastatur til headsettet, hvilket fungerer upåklageligt. 

Da der ikke findes et egentligt "Skrivebord", som på en desktop, er der i princippet ikke noget maksantal af apps, du kan have åbne på én gang, så hvis du normalt fylder dit skrivebord med dusinvis af programmer og apps, kan du her sprede alle vinduerne ud over et større areal og ja... lade dem svæve omkring dit hoved. 

Alle de UWP-apps åbnes og eksekveres fra den indbyggede computer i HoloLens, men til sidst i videoen går vi skridtet videre og bruger headsettet som thinclient til Microsofts Azure-sky og får adgang til et helt almindeligt Windows 10-skrivebord. 

Faktisk er det en af verdens mest kraftfulde computere, vi forbinder til.

"Det er klart her, at jeg ser det største potentiale for HoloLens: At du kan tilslutte meget kraftfulde cloud-løsninger via den indbyggede Edge-browser, for at bruge headsettet som en rigtig computer," siger Thomas Poppelgaard, der er konsulent og arbejder med visual computing, AR og VR til virksomheder. 

Se videoen øverst for at se, hvor godt det alt sammen fungerer. 

Du kan desuden se videoen herunder, hvor Thomas Poppelgaard fortæller om, hvordan AR kan bringe merværdi til din virksomhed. Læs også: Sådan fungerer Microsofts HoloLens: En billion beregninger i sekundetPremium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.