Artikel top billede

Dyre KMD-forsinkelser lander på ministerens bord: Er det rimeligt, at KMD tjener tykt på forsinkelser af egne leverancer?

Minister Sophie Løhde (V) i samråd om KMD-sagen. Hun skal svare på, om det er rimeligt, at KMD tjener på forsinkelser af egne systemer. Og på hvad staten gør for at sikre sig mod gentagelser af problemer med 'manglende evne til at levere, forsinkelser, og ustyrlig økonomi, som har været kendetegnende for flere KMD-udbud'.

Kommunernes voldsomme kritik af KMD om monopol-misbrug og bevidst forsinkelse af udskiftning af meget dyre it-systemer, lander nu på ministerens bord.

Minister for Offentlig Innovation, Sophie Løhde (V) kaldes nemlig nu i samråd, hvor hun skal svare på en hel række spørgsmål om, hvordan hun som chef for blandt andet statens it-mæssige strategier og dispositioner forholder sig til kritikken.

Sophie Løhde er indkaldt af Folketingets Finansudvalg. Hun er som minister for offentlig innovation øverste chef for den offentlige it-udvikling i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Her er den nye magtfulde danske it-minister.

Finansudvalget vil have ministeren til at redegøre for konsekvenserne af, at kommunerne og ATP står med en ekstraregning på grund af de store forsinkelser fra KMD.

Ministeren skal desuden svare på, om det er efter hendes mening er 'rimeligt, at KMD tjener på forsinkelsen,' ligesom hun skal svare på, om hun har initiativer på vej, der skal forhindre 'lignende sager.'

Finansudvalget har indkaldt ministeren, efter, at både kommuner og ATP har været fremme med voldsom kritik af KMD, som de mener bevidst forhaler leverancer for at tjene flere penge.

Kommunerne truer direkte med at udelukke KMD fra flere opgaver i fremtiden, hvis ikke selskabet leverer den aftalte vare.

Det kan du læse mere om her: Kommunerne truer KMD: Overvejer at udelukke KMD fra fremtidige ordrer

Samtidig er Skat ved at lægge sag an mod KMD med krav om tilbagebetaling af næsten 700 millioner kroner for den totalt fejlslagne leverance af inddrivelsessystemet EFI.

Samrådet er indkaldt af Magnus Heunicke (S). Han vil have Sophie Løhde til at svare på, om hun vil 'skele til de erfaringer, man har fra andre opgaver som Skat, når man vurderer KMD på nuværende udbud.'

Læs også: Utilfredse kunder, møgsager og store erstatningskrav hober sig op for KMD: Hvad er der gået galt?

Her er de spørgsmål, som Magnus Heunicke har stillet til Sophie Løhde.

- Vil ministeren skele til de erfaringer, man har fra andre opgaver, for eksempel på SKAT, når man vurderer KMD på nuværende udbud?

- Hvad gør man for at gardere sig mod, at KMD for eksempel byder med, hvad der senere hen viser sig at være en urealistisk pris, så KMD derved holder sine konkurrenter fra at vinde kontrakten?

- Hvad gør staten for at sikre sig mod, at problemer med for eksempel manglende evne til at levere, forsinkelser, ustyrlig økonomi, som har været kendetegnende for flere KMD-udbud, ikke gentager sig?

- Hvad har staten lært af de udbud, hvor KMD har deltaget, vundet - og hvor der efterfølgende har været åbenlyse udfordringer?

- Hvilke og hvor mange udbud byder KMD på lige nu i ministerier og styrelser?

- Byder KMD på opgaver/projekter udbudt af ministerens eget ministerium eller styrelser herunder?

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Magnus Heunicke.

Læs også:

KMD føler sig urimeligt behandlet: Voldsom kritik fra kommuner er 'del af en forhandling'

Kommuner har fået nok af KMD: Har brug for troværdige samarbejdspartnere - og det er KMD ikke

Kommuner kræver flere hundrede millioner kroner af KMD for manglende leverancer

KMD scorer 23 millioner kroner om måneden på ikke at levere offentligt it-system til aftalt tid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere