Artikel top billede

(Foto: Kim Stensdal)

Rådgiver: Mere end hver anden danske virksomhed udelukket fra at anvende Amazon, Google og Microsofts cloud-tjenester

Opdateret: Det er begrænset, hvad AWS' nyåbnede kontor i Danmark kommer til at betyde for danske virksomheder og offentlige organisationer, mener ekspert.

Læs kommentar fra Microsoft, AWS og Google klokken 11:16: Microsoft, AWS og Google afviser blankt kritik fra dansk it-rådgiver om manglende databehandleraftaler: "Det er faktuelt forkert".

"Vi har mange kunder, som gerne ville lægge mere ud i en af de tre skyer. Men det kan og må de ikke, fordi ingen af de tre store vil skrive under på en databehandleraftale."

Sådan siger Mikkel Næsager, der er medstifter og teknisk direktør i rådgivningsvirksomheden Kostner til Børsen.

Kommentaren kommer efter, at Computerworld torsdag kunne fortælle, at Amazon Web Services (AWS) officielt åbner sit første kontor i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Amazons kæmpe cloud-forretning åbner i Danmark: Her er selskabets planer med AWS i Danmark

Kostner Group arbejder med kunstig intelligens, algoritmer og big data til at analysere deres kunders it-infrastruktur og hjælpe med at skære omkostninger væk fra virksomheders servermiljø.

Ifølge Mikkel Næsager kommer AWS' tilstedeværelse i Danmark til at betyde øget konkurrence på det danske marked, hvor de største konkurrenter er Microsoft Azure og Google.

Men kigger man ud over det danske it-landskab, er det begrænset, hvad private virksomheder og statslige organisationer kommer til at bruge de tre store til. Mikkel Næsager henviser til europæisk lovgivning og GDPR som udslagsgivende for, at det mange steder i landet ikke vil være relevant at gå i en offentlig sky.

Ifølge ham betyder det, at op til 60 procent af den danske it-kapacitet slet ikke eller kun i begrænset omfang er mulig at flytte i en public cloud. Det vil især være gældende for statslige og hårdt regulerede brancher, der arbejder med personfølsomme oplysninger.

Det behøver ikke at være et problem, at de tre store bruger underleverandører, men ifølge Mikkel Næsager er den helt store udfordring altså, at de ikke vil underskrive databehandleraftaler som garanti.

AWS går benhårdt efter det danske marked

Amazon har store planer med den danske satsning.

I et interview med Computerworld torsdag slog nordisk chef for AWS, Guido Bartels, fast, at Danmark er et meget interessant sted for AWS at være.

Selv om Mikkel Næsager mener, at det er begrænset, hvor mange danske virkomsomheder og offentlige organisationer kan brug AWS, fortæller Guido Bartels, at AWS har haft danske kunder siden virksomheden blev stiftet i 2006.

Blandt nogle af de større danske kunder hos AWS kan nævnes Ørsted, Leo Pharma Innovation Lab, Topdanmark, Maersk Oil og Danske Bank.

Selskabets business development-chef i Europa, Darren Mowry, sagde blandt andet til Computerworld i går, at:

"Vi ville aldrig komme til Danmark med et formål om kun at få store virksomheder eller kun at få start up-virksomheder som kunder. Vi har en bred tilgang til markedet," siger Darren Mowry.

Læs kommentar fra Microsoft, AWS og Google klokken 11:16: Microsoft, AWS og Google afviser blankt kritik fra dansk it-rådgiver om manglende databehandleraftaler: "Det er faktuelt forkert".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere