Microsofts Surface-tablets overhaler Apples iPad Pro – men kun for en stund

Microsoft har gang i tabletforretningen, mens Apple har det svært. Det kan der dog hurtigt blive vendt op og ned på.

Microsoft har for første gang nogensinde overhalet Apple iPad Pro, når det gælder styksalg. Det viser seneste kvartalsopgørelse fra analyseinstituttet IDC.

Her ses det, hvordan Microsoft i perioden mønstrede at få sendt 316.000 enheder i markedet, mens Apples tilsvarende tal for deres iPad Pro tablets lå på 308.000.

For Microsoft svarer det til en stigning på 40 procent i forhold til samme kvartal forrige år, mens det Apple modsat udgør et fald på 40 procent.

Microsofts succes skal findes i selskabets vellykkede Surface Go, som overbeviste mange forbrugere med sin lave debutpris på omkring 4.000 kroner. Den nye model tegner sig alene for en fjerdedel af Surfaces tablet-salget.

”Det lave prisleje lokker brugere til denne ’form-factor’, som eller ikke kan, eller vil, spendere det, en Pro-model koster” noterer IDC-researcher Daniel Goncalves til the Register.

Læs også: Vores dom over Microsofts nuttede lille Surface Go: Let at blive forelsket i, men ikke lige nem at leve med

Kortvarig succes
Fejringen kan dog vise sig at være kortvarig for Microsoft. For Apple har netop sendt en ny udgave af iPad Pro på gaden, og den nye version har fået en gevalding overhaling sammenlignet med den aldrende udgave fra foråret 2017.

Samtidig skal Microsofts salgstal ses i lyset af, at Apple almindelige og billigere iPad ikke er taget med i udregningerne.

Se også: Apple laver helt om på iPad Pro: Her er selskabets spritnye tablets med væg-til-væg skærm


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Elbek & Vejrup tiltalt for bestikkelse: I morgen falder dommen
Fredag falder dommen i sagen, hvor Microsoft-huset Elbek & Vejrup er tiltalt for at yde bestikkelse til en tidligere chef i Aarhus Kommune. Forstå sagen her.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.