Apple stopper for salg af iPhone 7 og iPhone 8 i tyske Apple-butikker

Apple stopper for al salg af flere iPhone-modeller i Tyskland i kølvandet på stor sag med chipproducent.

Apple stopper med omgående virkning al salg af flere iPhone-modeller i Tyskland.

Det sker i kølvandet på en domstol i Munchen, der i dagene lige før jul fældede dom til fordel for chipproducenten Qualcomm, som er involveret i en global patentstrid med Apple.

Dommen betyder nu, at Apple vil fjerne iPhone 7 og iPhone 8 fra salgshylderne i Tyskland.

Begge disse modeller indeholder chip fra selskabet Qorvo, som domstolene altså mener krænker et af Qualcomms patenter.

Det drejer sig om et såkaldt ‘envelope tracking’-patent inden for batteribesparelsesområdet.

Du kan læse mere om patentet her.

Qualcomm vandt for nogle uger siden en lignende sag i Kina.

Det kan du læse mere om her: Kina forbyder salg af iPhone X – og seks andre af Apples populære telefoner.

“To respekterede domstole i to forskellige områder har i de seneste uger bekræftet værdien af Qualcomms patenter og udråbt Apple til at være regelforbryder og samtidig udstedt forbud mod at sælge iPhones i de vigtige markeder i Tyskland og Kina,” lyder det fra Qualcomm i denne meddelelse.

Apple har allerede appelleret afgørelsen.

“Vi er selvfølgelig skuffede over dommen og vil appellere,” lyder det fra Apple.

Ifølge selskabet vil ‘alle iPhone-modeller fortsat være tilgængelige via carriers og resellers på 4.300 lokationer i Tyskland. Under anke-sagen vil iPhone 7 og iPhone 8 ikke kunne købes i Apples 15 retail-butikker i Tyskland,” lyder det fra Apple.

Selskabet sælger årligt omkring 10 millioner iPhones i Tyskland, hvoraf omkring halvdelen kan være iPhone 7 og 8.

Patent-striden mellem de to selskaber har været i gang i lang tid med sagsanlæg på kryds og tværs.

Apple har blandt andet beskyldt Qualcomm for at misbruge sin dominerende markedsposition til at blokere for konkurrenter og tage for høj en pris.

Apple besluttede i sommer at droppe Qualcomm som leverandør efter 10 år som chipleverandør.

Det kan du læse mere om her: Apple og chip-gigant i juridisk hanekamp: Qualcomm kan blive smidt på porten, når den næste iPhone kommer.]

Til gengæld har Qualcomm beskyldt Apple for at krænke en række patenter.

Qualcomm solgte i 2017 år modem-chip til Apple for 3,2 milliarder dollar. Det svarer til 20 procent af Qualcomms totale chip-salg

Derudover betalte Apple 2,8 milliarder dollar i patent-royalties til Qualcomm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.