Artikel top billede

Illegale medarbejdere hos Huawei deltog i forhandlinger med TDC

Tre gange har politiet afsløret, at ansatte hos kinesiske Huawei har arbejdet uden gyldig arbejdstilladelse. Nu viser det sig, at to af de ansatte har siddet med til forhandlinger med TDC.

Tidligere på måneden kom det frem, at to medarbejdere fra Huaweis danske kontor var blevet bortvist efter en ransagning af politiet 31. januar 2019.

De to Huawei-ansatte blev taget i at arbejde uden gyldig arbejdstilladelse.

Læs mere om det her: Huaweis kontor i København ransaget af dansk politi: To personer udvist af Danmark

Nu viser det sig, at netop de to har siddet med til forhandlinger med TDC om det fremtidige samarbejde.

Det skriver Politiken.

"Den pågældende person er assistent ved forretningsmøder," oplyser Huawei til Politiken. Den anden person var ifølge Huawei "en tekniker".

Begge blev omkring 1. februar administrativt udvist fra Danmark.

Det er ikke første gang, at politiet fanger Huawei i at bryde udlændingeloven. Det skete også i 2015, hvor det udløste bøder på 40.000 og 60.000 kroner.

Dengang lovede selskabet bedring, men blev alligevel i 2016 idømt en bøde på 20.000 kroner for at have haft en medarbejder uden det tilstrækkelig arbejdstilladelse, skriver Politiken.

Ifølge kilder omkring Huawei omtales de illegale kinesiske medarbejdere som 'turisterne'. De får ofte et tre-måneders forretningsvisum.

Læs også: Huawei-stifter raser over anholdelse af datter: ”USA vil på ingen måde være i stand til at knuse os”

Tilliden til den kinesiske leverandør Huawei er på et lavpunkt i en tid, hvor Danmark og andre lande overvejer om verdens største producent af teleudstyr skal udelukkes fra at bygge fremtidens 5G-telenet på baggrund af anklager om spionage.

TDC, der efter Politikens oplysninger aldrig er blevet informeret om sagen med manglende arbejdstilladelser hos Huawei, oplyser, at man har noteret sig oplysningerne, og tager en dialog og indskærper, hvis der er holdt i politiets sigtelser.

Huawei er ikke vendt tilbage på Politikens spørgsmål, men skriver overordnet, at selskabet er fuldt ud samarbejdsvillig.

Læs også: Ny britisk rapport afslører: Storbritannien kan relativt nemt fjerne spionage-risiko i 5G-udstyr fra Huawei




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere