TDC-selskab advarer mod at generalisere cybertruslen: "Vi bliver nødt til at afdramatisere og gradbøje de typer angreb, som virksomhederne kan være udsat for"

Man skal passe på med blot at tegne et generaliserende billede af cybertrulsen mod danske virksomheder. Det kan lede til alt for dyre it-sikkerhedsløsninger, men TDC-selskabet NetDesign.

En af de største hovedpiner for it-chefer landet over er utvivlsomt at møde op på arbejde og sande at hele virksomheden er blevet lagt ned af et stort cyberangreb.

Og de har noget at have deres bekymring, hvis man læser rapporten fra Center for Cybersikkerhed fra marts i år, der konkluderede, at cyberkriminalitet aldrig har været større mod Danmark end netop nu.

Samtidig er der måske også en tendens hos virksomhederne til at tro, at cybertruslerne blot stiger og stiger.

Men sådan at generalisere truslen fra cyberspace er alt for nuanceret, mener TDC-selskabet NetDesign.

Det skriver Berlingske.

Man skal passe på med blot at tegne et generaliserende billede af cybertrulsen mod danske virksomheder. Det kan lede til alt for dyre it-sikkerhedsløsninger, mener NetDesign.

Administrerende direktør hos NetDesign, Marianne Horstmann, siger til Berlingske, at man skal forholde sig mere konkret til typerne af cyberangreb.

"Vi bliver nødt til at afdramatisere og gradbøje de typer angreb, som virksomhederne kan være udsat for, selv om der altid er en risiko. Ellers kan det ende med, at de køber sig ind på nogle dyre løsninger, som de ender med ikke at benytte sig af," fortæller adm. direktør i Netdesign, Marianne Horstmann, til Berlingske.

Læs mere om Marianne Horstmann her: Ny chef til TDC’s NetDesign - kommer fra topstilling i Atea

Rapporten fra Center for Cybersikkerhed fastlagde tilbage i marts, at truslen mod Danmark fortsat er 'meget høj'.

Det er særligt de dele af staten, som beskæftiger sig med udenrigs- sikkerheds- og forsvarspolitik, som fremmede stater ifølge Center for Cybersikkerhed fortsat forsøger at spionere i mod.

Herudover rammer cyberspionagen også myndigheder og virksomheder inden for kritiske sektorer som energi, sundhed, transport, tele, finans og søfart, som Center for Cybersikkerhed har haft særligt fokus på i 2018.

Læs mere her: Center for Cybersikkerhed klar med trusselsvurdering for 2019: Så alvorligt står det til lige nu


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.