Morgen-briefing: Rejsekort-brugere skal selv opdage overbetaling ved forsinkelser / Facebook strammer op for regler om politisk annoncering / TDC-topchef bliver mentor på CBS

Rejsekort-brugere skal selv opdage overbetaling ved forsinkelser. Facebook strammer op for regler om politisk annoncering. TDC-topchef bliver mentor på CBS. Huawei vil bygge første fiberoptiske kabel mellem Sydamerika og Asien. VMware klar med stor container-løsning.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

Rejsekort-brugere skal selv opdage overbetaling ved forsinkelser
Brugere af det danske Rejsekortet skal fortsat selv opdage og reagere på overbetaling for deres rejse i tilfælde af forsinkelser. Og det kalder Forbrugerrådet Tænk for ‘grotesk,’ skriver Version2.

Problemstillingen er faktisk flere år tilbage. Den skyldes, at der er indregnet en tidsbegrænsning i billet-prisen, som gør, at prisen kan stige, hvis rejsen tager lang tid. Man kan kun få refunderet overtakseringen, hvis man selv melder det til kundeservice.

Ressourcedirektør i Movia, Eskil Thuesen, siger til mediet, at man har undersøgt muligheden for at automatisere en løsning, men det har vist sig for kompliceret.

“At kunne gøre det på en præcis måde på tværs af transportformerne, det er næsten umuligt. Vi har i hvert fald givet op,” siger han.

Facebook strammer op for regler om politisk annoncering
Facebook strammer op på sine regler for politisk annoncering på Facebook og Instagram, som selskabet ejer.. Det sker forud for det kommende amerikanske præsidentvalg i 2020.

Facebook fik ørerne i maskinen i det seneste valg, da det kom frem, at selskabet havde udleveret masser på en meget stor mængde brugere til analysehuset Cambridge Analytica.

De nye regler betyder blandt andet, at Facebook indfører et label, der hedder ‘confirmed organisation’ for annoncører, ligesom der indføres krav om, at alle annoncører poster kontaktinformationer.

TDC-topchef bliver mentor på CBS
TDC’s topchef, skotten Allison Kirkby, bliver mentor på CBS i København, hvor hun med titlen ‘executive in residence’ i det kommende år stiller sig til rådighed som mentor, foredragsholder, sparringspartner og lignende.,

“For mig handler det personligt om at komme tilbage i skole og dele min erfaring og viden med de studerende. Jeg håber, jeg kan inspirere dem til at blive succesfulde ledere. De er nu engang fremtiden, og jeg har selv oplevet værdien af at blive inspireret af ledere, jeg arbejdede sammen med,” siger hun til Berlingske.

Kirkby bliver den tredje topchef, der indgår en sådan aftale med CBS. De øvrige har været Danske Banks Thomas Borgen og DSV’s Jens Bjørn Andersen.

Huawei vil bygge første fiberoptiske kabel mellem Sydamerika og Asien
Kinesiske Huawei er meget interesseret i at komme til at bygge den allerførste fiberoptiske forbindelse mellem Sydamerika og Asien i form af et undersøisk kabel på bunden af det mægtige Stillehavet.

Projektet er blevet sat i gang af Chile, og her er Huawei ‘meget aktiv’, da selskabet i de senere år har holdt masser af møder med politi, banker, skattemyndigheder, militær og en lang række embedsfolk og ministre.

“Vi er klar, og vi vil meget aktivt forfølge denne forretningsmulighed,” meddeler Huaweis chef i Chile, David Dou Yong, til Reuters.

Huaweis undervands-division hedder Huawei Marine Systems og har som medejer kinesiske Hengtong Optic-Electric.

Huawei har netop åbnet et stort datacenter i den chilenske hovedstad, Santiago.

VMware klar med stor container-løsning
VMware har lanceret sin nye container- og Kubernetes-rettede portefølje af systemer under navnet Tanzu.

Computerworld fortalte fornylig om VMwares Project Pacific, der ligger i samme boldgade som en løsning til at sammensmelte vSphere og Kubernetes.

Det kan du læse mere om her: VMware i kæmpe fremstød mod clouden: Ombygger vSphere til Kubernetes

Nu har VMwares CEO, Pat Gelsinger, præsenteret løsningen, der sætter en helt ny retning for VMware, som med lanceringen er godt i gang med at flytte sig væk fra virtuelle maskiner (som 'VM' i VMware jo står for) og over mod container-baserede applikationer.

Du kan læse mere om Tanzu her.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Stibo DX hæver omsætningen med 24 procent: Nærmer sig 200 millioner
Danske Stibo DX har øget omsætningen med 24 procent og nærmer sig med hastige skridt en omsætning på 200 millioner kroner. Selskabet planlægger nu nye investeringer og flere medarbejdere.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.