Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danmark i global top 4 når det gælder it-konkurrencedygtighed / Jeff Bezos selskab tager et syv-cifret beløb for rakettur / Adform henter ny dansk landechef / SimCorp-direktør overtager formandspost i innovativ løn-startup

Danmark i global top 4 når det gælder it-konkurrencedygtighed / Jeff Bezos selskab tager et syv-cifret beløb for rakettur / Adform henter ny dansk landechef / SimCorp-direktør overtager formandspost i innovativ løn-startup

God morgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing. Jeres nyhedsbestyrer her fra morgenstunden er Niels de Boissezon.

Danmark i global top 4 når det gælder it-konkurrencedygtighed

Danmark er igen at finde i den globale superliga, når det gælder digital konkurrencedygtighed. Det fremgår af konsulentvirksomheden IMD’s seneste opgørelse over it-konkurrencedygtighed.

Danmark står særligt stærkt i disciplinen ’Talent’, og ender på henholdsvis sjette- og 11. pladsen når det gælder videns og teknologi-kriterierne.

Top 5 består af USA, Singapore, Sverige, Danmark og Schweiz i nævnte rækkefølge.

Det er tredje år at IMD publicerer sin opgørelse over digital konkurrencedygtighed som omfatter 63 lande.

Hele undersøgelsen kan hentes her.

Jeff Bezos selskab tager et syv-cifret beløb for rakettur

Den amerikanske it-milliardær, Amazon-boss og stifter af raket-virksomheden ’Blue Origin’, giver denne uge indikationer om, hvad rumturister skal regne med at betale for en tur med selskabets raketter.

Ved mediets TechCrunchs ’Disrupt’-konference giver Blue Origins CEO, Bob Smith, en prisidé på en returbillet til det ydre rum: ’hundredtusindvis af dollars’. Omsat til danske kroner svarer det sandsynligvis til et syv-cifret beløb.

De første bemandede rumflyvninger skulle ifølge de oprindelige planer skydes op i løbet af 2019, men tidsplanen skulle ifølge virksomheden være forskudt til en gang i 2020.

Adform henter ny dansk landechef

Adtech-virksomheden Adform får en ny mand i spidsen for den danske forretning. Den nye landechef bliver 43-årige Allan Olesen, som er rekrutteret fra egne rækker skriver Bureaubiz.dk.

”Jeg er meget glad for den nye stilling og det ansvar, der fører med. Medie- og reklamebranchen er i en utrolig spændende tid, hvor der er et par store amerikanske drenge i klassen, som fylder i landskabet. Vi er måske en underdog, men vi har et setup, der kan tage konkurrencen op med hvem som helst globalt. Derudover taler det til vores fordel, at vi som dansk og europæisk aktør, nok ser anderledes på brug og opbevaring af data og privacy,” siger Allan Olesen.

Han overtagen rollen efter Michael Chabert.

Adform specialiserer sig i software til online-markedsføring og tæller kunder som BMW, Vodafone, OMD og Politikens Hus. Virksomheden har 700 ansatte fordelt på 29 kontorer i 26 lande.

SimCorp-direktør overtager formandspost i innovativ løn-startup

Den administrerende direktør i it-virksomheden SimCorp, Klaus Holse, bliver bestyrelsesformand i den danske løn-startup Zenegy, det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Her skal han bringe sine erfaringer indenfor internationalisering til start-up virksomeheden, som i siden stiftelsen i 2017 har knyttet 3.500 virksomheder til lønprogrammet.

"Med et lønsystem, der fokuserer på brugeroplevelsen for den der modtager løn, har Zenegy vendt op og ned på måden, man tænker lønsystem. Kombinationen af rig funktionalitet for både medarbejdere og virksomheder er ikke set før. Zenegy har haft sit danske gennembrud og er langt mere end blot et simpelt lønprogram. Nu skal Zenegy skaleres internationalt, og der vil jeg gerne bidrage," udtaler Klaus Holse i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere