Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danmark i global top 4 når det gælder it-konkurrencedygtighed / Jeff Bezos selskab tager et syv-cifret beløb for rakettur / Adform henter ny dansk landechef / SimCorp-direktør overtager formandspost i innovativ løn-startup

Danmark i global top 4 når det gælder it-konkurrencedygtighed / Jeff Bezos selskab tager et syv-cifret beløb for rakettur / Adform henter ny dansk landechef / SimCorp-direktør overtager formandspost i innovativ løn-startup

God morgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing. Jeres nyhedsbestyrer her fra morgenstunden er Niels de Boissezon.

Danmark i global top 4 når det gælder it-konkurrencedygtighed

Danmark er igen at finde i den globale superliga, når det gælder digital konkurrencedygtighed. Det fremgår af konsulentvirksomheden IMD’s seneste opgørelse over it-konkurrencedygtighed.

Danmark står særligt stærkt i disciplinen ’Talent’, og ender på henholdsvis sjette- og 11. pladsen når det gælder videns og teknologi-kriterierne.

Top 5 består af USA, Singapore, Sverige, Danmark og Schweiz i nævnte rækkefølge.

Det er tredje år at IMD publicerer sin opgørelse over digital konkurrencedygtighed som omfatter 63 lande.

Hele undersøgelsen kan hentes her.

Jeff Bezos selskab tager et syv-cifret beløb for rakettur

Den amerikanske it-milliardær, Amazon-boss og stifter af raket-virksomheden ’Blue Origin’, giver denne uge indikationer om, hvad rumturister skal regne med at betale for en tur med selskabets raketter.

Ved mediets TechCrunchs ’Disrupt’-konference giver Blue Origins CEO, Bob Smith, en prisidé på en returbillet til det ydre rum: ’hundredtusindvis af dollars’. Omsat til danske kroner svarer det sandsynligvis til et syv-cifret beløb.

De første bemandede rumflyvninger skulle ifølge de oprindelige planer skydes op i løbet af 2019, men tidsplanen skulle ifølge virksomheden være forskudt til en gang i 2020.

Adform henter ny dansk landechef

Adtech-virksomheden Adform får en ny mand i spidsen for den danske forretning. Den nye landechef bliver 43-årige Allan Olesen, som er rekrutteret fra egne rækker skriver Bureaubiz.dk.

”Jeg er meget glad for den nye stilling og det ansvar, der fører med. Medie- og reklamebranchen er i en utrolig spændende tid, hvor der er et par store amerikanske drenge i klassen, som fylder i landskabet. Vi er måske en underdog, men vi har et setup, der kan tage konkurrencen op med hvem som helst globalt. Derudover taler det til vores fordel, at vi som dansk og europæisk aktør, nok ser anderledes på brug og opbevaring af data og privacy,” siger Allan Olesen.

Han overtagen rollen efter Michael Chabert.

Adform specialiserer sig i software til online-markedsføring og tæller kunder som BMW, Vodafone, OMD og Politikens Hus. Virksomheden har 700 ansatte fordelt på 29 kontorer i 26 lande.

SimCorp-direktør overtager formandspost i innovativ løn-startup

Den administrerende direktør i it-virksomheden SimCorp, Klaus Holse, bliver bestyrelsesformand i den danske løn-startup Zenegy, det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Her skal han bringe sine erfaringer indenfor internationalisering til start-up virksomeheden, som i siden stiftelsen i 2017 har knyttet 3.500 virksomheder til lønprogrammet.

"Med et lønsystem, der fokuserer på brugeroplevelsen for den der modtager løn, har Zenegy vendt op og ned på måden, man tænker lønsystem. Kombinationen af rig funktionalitet for både medarbejdere og virksomheder er ikke set før. Zenegy har haft sit danske gennembrud og er langt mere end blot et simpelt lønprogram. Nu skal Zenegy skaleres internationalt, og der vil jeg gerne bidrage," udtaler Klaus Holse i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere