Artikel top billede

Morgen-briefing: Danmark i global top 4 når det gælder it-konkurrencedygtighed / Jeff Bezos selskab tager et syv-cifret beløb for rakettur / Adform henter ny dansk landechef / SimCorp-direktør overtager formandspost i innovativ løn-startup

Danmark i global top 4 når det gælder it-konkurrencedygtighed / Jeff Bezos selskab tager et syv-cifret beløb for rakettur / Adform henter ny dansk landechef / SimCorp-direktør overtager formandspost i innovativ løn-startup

God morgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing. Jeres nyhedsbestyrer her fra morgenstunden er Niels de Boissezon.

Danmark i global top 4 når det gælder it-konkurrencedygtighed

Danmark er igen at finde i den globale superliga, når det gælder digital konkurrencedygtighed. Det fremgår af konsulentvirksomheden IMD’s seneste opgørelse over it-konkurrencedygtighed.

Danmark står særligt stærkt i disciplinen ’Talent’, og ender på henholdsvis sjette- og 11. pladsen når det gælder videns og teknologi-kriterierne.

Top 5 består af USA, Singapore, Sverige, Danmark og Schweiz i nævnte rækkefølge.

Det er tredje år at IMD publicerer sin opgørelse over digital konkurrencedygtighed som omfatter 63 lande.

Hele undersøgelsen kan hentes her.

Jeff Bezos selskab tager et syv-cifret beløb for rakettur

Den amerikanske it-milliardær, Amazon-boss og stifter af raket-virksomheden ’Blue Origin’, giver denne uge indikationer om, hvad rumturister skal regne med at betale for en tur med selskabets raketter.

Ved mediets TechCrunchs ’Disrupt’-konference giver Blue Origins CEO, Bob Smith, en prisidé på en returbillet til det ydre rum: ’hundredtusindvis af dollars’. Omsat til danske kroner svarer det sandsynligvis til et syv-cifret beløb.

De første bemandede rumflyvninger skulle ifølge de oprindelige planer skydes op i løbet af 2019, men tidsplanen skulle ifølge virksomheden være forskudt til en gang i 2020.

Adform henter ny dansk landechef

Adtech-virksomheden Adform får en ny mand i spidsen for den danske forretning. Den nye landechef bliver 43-årige Allan Olesen, som er rekrutteret fra egne rækker skriver Bureaubiz.dk.

”Jeg er meget glad for den nye stilling og det ansvar, der fører med. Medie- og reklamebranchen er i en utrolig spændende tid, hvor der er et par store amerikanske drenge i klassen, som fylder i landskabet. Vi er måske en underdog, men vi har et setup, der kan tage konkurrencen op med hvem som helst globalt. Derudover taler det til vores fordel, at vi som dansk og europæisk aktør, nok ser anderledes på brug og opbevaring af data og privacy,” siger Allan Olesen.

Han overtagen rollen efter Michael Chabert.

Adform specialiserer sig i software til online-markedsføring og tæller kunder som BMW, Vodafone, OMD og Politikens Hus. Virksomheden har 700 ansatte fordelt på 29 kontorer i 26 lande.

SimCorp-direktør overtager formandspost i innovativ løn-startup

Den administrerende direktør i it-virksomheden SimCorp, Klaus Holse, bliver bestyrelsesformand i den danske løn-startup Zenegy, det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Her skal han bringe sine erfaringer indenfor internationalisering til start-up virksomeheden, som i siden stiftelsen i 2017 har knyttet 3.500 virksomheder til lønprogrammet.

"Med et lønsystem, der fokuserer på brugeroplevelsen for den der modtager løn, har Zenegy vendt op og ned på måden, man tænker lønsystem. Kombinationen af rig funktionalitet for både medarbejdere og virksomheder er ikke set før. Zenegy har haft sit danske gennembrud og er langt mere end blot et simpelt lønprogram. Nu skal Zenegy skaleres internationalt, og der vil jeg gerne bidrage," udtaler Klaus Holse i pressemeddelelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.