Artikel top billede

HP Inc sår tvivl om Xerox' levedygtighed efter opkøbsforsøg: Er bekymret

HP Inc betvivler i kraftige vendinger Xerox’ helbred. Er bekymret over selskabets fremtidsudsigter, efter Xerox har indledt opkøbsforsøg.

HP Inc er for tiden genstand for stor interesse fra den langt mindre konkurrent Xerox, som i et kæmpe bejleri forsøger at overtage HP Inc.

Men HP Inc er bekymret og i tvivl om, hvorvidt Xerox nu også er et godt parti, ligesom HP Incs ledelse nu stiller åbenlyst spørgsmålstegn ved Xerox aggressive fremturen.

Det sker i et opsigtsvækkende brev, som HP Incs topchef, Enrique Lores og bestyrelsesformand Chip Bergh har sendt til Xerox topchef, John Visentin.

Her fortæller de, at parterne faktisk drøftede en fusion i august, men at disse drøftelser ikke førte noget med sig.

Aggressive ord

“Dine aggressive ord og handlinger viser klart, at Xerox’ hensigt med at gennemtvinge en fusion er opportunistisk og uden baggrund i tilstrækkelig information,” skriver HP Inc-ledelsen til John Visentin.

Samtidig sår de tvivl om Xerox’ forventning om, at omsætningen vil falde seks procent i indeværende regnskabsår i forhold til året før. De mener, at omsætningen vil falde mere.

HP Inc-topcheferne peger på, at Xerox ikke har nået de opstillede omsætningsmål i fire af de fem seneste kvartaler.

De mener desuden ikke, at Xerox’ dokumentation for, at selskabet har de penge, som en handel kræver, er tilstrækkelig.

“Der er fortsat tvivl om Xerox evne til at rejse den kapital, som forslaget kræver,” skriver de.

“Derfor udgør dit tilbud ikke grundlag for hverken due diligence eller videre forhandling,” skriver de.

Hertil bedyrer de, at de er bekymrede over nedgangen i Xerox’ samlede kontrakt-værdier - den såkaldte TCV (total contract value), som Xerox i fjor pludselig stoppede med at offentliggøre.

“Vi er fortsat indstillede på at undersøge den potentielle værdi i en fusion samt på at arbejde hurtigt på at lære mere,” skriver HP-cehferne.

“Der er imidlertid markante bekymringer i forhold både Xerox’ kortsigtede helbred og langsigtede levedygtighed, som påvirker Xerox’ værdi markant.”

Du finder hele brevet fra HP til Xerox her.

Læs også:

Xerox truer med fjendtlig overtagelse af HP Inc: Vil opkøbe aktier direkte fra aktionærerne, hvis ikke HP siger ja til at lade sig sælge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere