Allison Kirkby har første arbejdsdag som CEO i Telia i dag: CFO og konstitueret CEO Christian Luiga forlader selskabet

Tidligere TDC-topchef, Allison Kirkby, har første arbejdsdag som CEO i Telia i dag. Nu meddeler Telias CFO og konstitueret CEO, Christian Luiga, at han forlader selskabet.

Efter at have ventet i mere end et halvt år, tiltræder tidligere TDC-topchef, Allison Kirkby, i dag som koncernchef i den svenske telegigant, Telia.

Hun blev ansat i stillingen i oktober i fjor, men har altså måtte vente på den formelle tiltrædelse til idag.

Hun kommer her til et ryddet kontor. For Telia meddeler nu, at selskabets CFO, Christian Luiga, forlader selskabet.

Han har siden september i fjor været konstitueret som CEO i Telia, og det er dermed reelt ham, der nu overlader koncernchef-kontoret til Allison Kirkby.

Ifølge Telia meddeler Christian Luiga, at det har været ‘en givende erfaring’ at have været en del af Telias ledelse smo både CFO og CEO i en tid præget af ‘store forandringer og udfordringer.’

“Men alle gode ting har sin tid, og efter moden overvejelse er jeg nu nået frem til, at dette er den rette tid for mig til at forlade Telia,” siger han ifølge selskabet

“Det er med stor tiltro, at jeg overlader posten til vores nye CEO, Allison Kirkby,” siger han.

Christian Luiga har været ansat i Telia siden 2009 og har været CFO i de seneste seks år.

Han fratræder formelt 15. september 2020.

Telia meddeler, at han i sin opsigelsesperiode vil stå til rådighed for Telia og Allison Kirkby i den kommende tid og assistere med blandt andet at overdrage en række igangværende projekter.

Telia vil nu begynde at lede efter en afløser til Christian Luiga i rollen som CFO. Indtil videre bliver Douglas Lubbe - nuværende CFO i Telias svenske forretning - konstitueret i rollen.

Allison Kirkby nåede at være CEO i TDC i blot 11 måneder, inden hun fratrådte.

Læs også:

Jubel over Telias strandhugst hos TDC: Allison Kirkby er et fremragende valg

Derfor bliver Allison Kirkby en parentes i TDC's historie

Allison Kirkby færdig som CEO i TDC: Bliver topchef i TeliaPremium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.