Regeringen fik grønt lys til at lægge GPS-overvågning ind i dansk corona-app

I kampen mod corona undersøgte regeringen muligheden for at gøre brug af GPS-overvågning i dens corona-app. Kammeradvokaten gav grøn lys til det, viser et notat. Siden hen droppede regeringen planerne.

Regeringen undersøgte muligheden for at tage en storstilet overvågning af danskerne i brug i kampen mod corona.

Det skriver Altinget på baggrund af et notat fra Kammeradvokaten, som du finder her.

Her fremgår det, at regeringen ville have indbygget GPS-sporing i den smittesporings-app, som regeringen ønskede udviklet.

Digitaliseringsstyrelsen, Sundhedsministeriet og Netcompany har gennem de seneste måneder samarbejdet tæt om at udvikle den danske corona-app, Smitte/stop.

Nye oplysninger viser, hvordan usikkerhed om den bagvedliggende teknologi har påvirket arbejdet

Læs mere om det her: Her er alle detaljerne i Netcompany og statens samarbejde om omdiskuteret dansk corona-app

Kammeradvokaten gav grønt lys
Notatet er bestilt af regeringen med henblik på at få Kammeradvokaten til fastlægge lovligheden af dataindsamling i en app.

Fase tre af lanceringen af appen beskriver ønskerne til geolokation, og det var meningen, at den skulle være udkommet i dag.

Geolokationen villle ifølge notatet "indebære, at der sker en geografisk placering af samtlige de borgere – dvs. smittede såvel som ikke-smittede – der har downloadet appen baseret på GPS."

I notatet fremgår det, at Kammeradvokaten giver grønt lys til at arbejde med en app, der gør brug af GPS-data fra borgerne med målet om at kunne tegne et corona-landkort.

Regeringen valgte sidenhen at droppe de oprindelige planerne af hensyn til privatlivsbeskyttelse, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Læs også: Alle troede den var gratis: Men Netcompany kommer til at modtage op mod 10 millioner kroner for at udvikle dansk corona-appPremium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.