Huawei rammes af kollaps på smartphonemarkedet – går tilbage med 27 procent

En analyse fra Gartner viser, at den globale smartphone-marked har oplevet den største tilbagegang nogensinde.

Smartphoneproducenterne Huawei, Samsung og Oppo står til at blive hårdt ramt af det, der ligner et regulært kollaps på smartphone-markedet.

Det viser en ny analyse fra analysehuset Gartner.

Ifølge Gartner har det globale smartphone-marked med et fald på 20 procent i første kvartal af 2020 oplevet den største tilbagegang nogensinde.

Tal fra analysevirksomhederne Counterpoint Research og Canalys viste i maj ligeledes en hård tilbagegang på smartphone-markedet. De to analysehuse vurderede, at markedet var faldet med 13 procent i første kvartal.

Læs også: Efterspørgslen efter smartphones den laveste nogensinde: Falder med 13 procent i første kvartal

Huawei rammes hårdt
Ifølge Gartners analyse er Huawei med et fald på 27,3 procent den smartphone-producent, der går mest markant tilbage.

Herefter kommer Samsung med en tilbagegang 22,7 procent, mens den kinesiske smartphone producent Oppo, der sidder på otte procent af verdensmarkedet, indkasserer en tilbagegang på 19,1 procent.

Apple er også ramt af en markant, men sammenlignet med konkurrenterne mere moderat tilbagegang på 8,2 procent.

Den eneste af de store smartphone-producenter, der ikke gik tilbage årets første kvartal var kinesiske Xiaomi, der oplevede en beskeden fremgang på 1,4 procent.

Nedlukning af fabrikker rammer hårdt
Ikke overraskende vurderer Gartner, at nedgangen fortrinsvis skal skyldes den aktuelle coronakrise, der ifølge analysehuset betyder, at efterspørgslen efter smartphones er kollapset.

“Pandemien med coronavirusen har medført den største nedgangen i smartphonemarkedet nogensinde,” siger Anshul Gupta, der senior analytiker og Gartner.

“De fleste førende kinesiske producenter og Apple har været hårdt ramt af de midlertidige lukninger af fabrikkerne i Kan samt at udgangsforbud har ført til reduceret forbrug blandt forbrugerne.”

Læs også: Salg af smartphones kollapser i Kina: Venter fald på 40 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.