Mobilepay-betalinger faldt markant under coronakrisen

Det fik øjeblikkelige konsekvenser for antallet af Mobilepay-transaktioner, da store dele af det danske samfund lukkede ned.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede store dele af det danske samfund ned, fik det noget nær øjeblikkelige konsekvenser for antallet af Mobilepay-transaktioner. Det skriver Børsen.

Umiddelbart efter nedlukningen faldt antallet af transaktioner ifølge Børsen med mellem 11 og 18 procent, og for hele marts lød nedgangen på 13 procent sammenlignet med samme måned sidste år. I april lød faldet på 10 procent og i maj var nedgangen på seks procent.

Ifølge Børsen er både butiksbetalinger og person til person overførsler på vej mod at blive normaliseret igen.

Coronaepidemien har ifølge Børsen til gengæld betydet, at både kontaktløse betalinger og mobilbetalinger har vundet markedsandele fra de traditionelle kortbetalinger, der kræver, at man sætter kortet fysisk i en terminal og indtaster en pinkode.

“Jeg tror, at der er en del, der under krisen har overvundet en barriere. Det kan være ældre grupper, der hidtil har valgt at betale med kort ved kassen,” Claus Bunkenborg, administrerende direktør for Mobilepay, til Børsen.

Læs også: Sådan undgår MobilePay at konkurrere direkte med Apple Pay
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Test: Surface Book 3 er en lækker bærbar - men Microsoft-designerne har læst for mange Svend Brinkmann-kronikker
Hvis det hænger dig langt ud af halsen at være innovativ og omstillingsparat, så har Microsoft udviklet en rigtig god ny bærbar computer til dig. Den hedder Surface Book 3.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.