Artikel top billede

USA stempler Huawei og ZTE som "nationale sikkerhedstrusler"

De amerikanske myndigheder betegner nu Huawei og ZTE som trusler mod den nationale sikkerhed. Derved kan amerikanske teleselskaber ikke længere få statsstøtte, hvis de køber produkter gennem de to kinesiske tech-virksomheder.

USA betegner nu kinesiske Huawei og ZTE officielt som værende trusler mod den nationale sikkerhed.

Meldingen kommer fra de amerikanske kommunikations-myndigheder, FCC.

Derved afskæres amerikanske teleoperatører fra at bruge statsstøtte til at købe udstyr af de to kinesiske selskaber.

Det skriver The Verge.

Statsstøtten kommer fra en fond på 8,3 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 55 milliarder kroner, der kan bruges til at købe netværksudstyr.

"Med dagens beslutning, baseret på overvældende beviser, har bureauet udpeget Huawei og ZTE som værende en national sikkerhedsrisiko for amerikanske kommunikationsnetværk - og for fremtidens 5G," lyder udtalelsen fra Ajit Pai, bestyrelsesformand i FCC, som fortsætter:

"Begge selskaber har tætte bånd med det kinesiske kommunistparti og kinas militær, og begge selskaber er underlagt kinesisk lov, der binder dem til at samarbejde med landets efterretningstjeneste."

Læs også: USA advarer Storbritannien om Huaweis kommende milliard-byggeri

I november 2019 vedtog en enig kommitte i FCC, at amerikanske teleoperatører ikke må benytte statsstøtte til at købe udstyr af Huawei. Det er den beslutning, der nu offcielt træder i kraft.

Både Huawei og ZTE har gentagne gange argumenteret for, at de ikke udgør en national sikkerhedsrisiko for USA, skriver mediet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere