Hjemmarbejdspladsen - burde den ikke være fradragsberettiget?

Processer ændrer sig og hjemmearbejdspladser vælter frem. Men burde vi ikke som samfund investere i folks sundhed i takt med at folk skal arbejde mere hjemmefra?

Det har været hårdt for mange familier med børn at arbejde hjemmefra, samt for alle andre, som har skullet gøre det samme.

Især hvis man har måttet side ved et spisebord og ikke på ordentlige stole, som er egnet til mange timers arbejde, så mange hjemmearbejdspladser har klart ikke været optimale.

Så hvorfor ikke som samfund investere i folks sundhed og deres hjemmearbejdsplads i forbindelse med, at vi alle må forudse en ændring i vores arbejdsmønster og ønsker om, at folk skal kunne arbejde hjemmefra i fremtiden?

Uden at have lavet nogen som helt dybe beregninger, så tror jeg, at hvis man kunne få tilskud til en ordentlig hjemmearbejdsplads, så ville mange prioriterer at optimerer deres hjemmearbejdsplads.

Endelig, så kan man også tage klimabrillerne på, for der ville forhåbentligt også være mindre trafik på gaderne, som ville give klimatiske forbedringer, man vil få færre sygedage på grund af potentielle rygskader, som opstår, når man sidder dårligt eller forkert, færre øjenskader/hovedpiner i forbindelse med små laptop skærme, samt ved dårlig belysning og mange andre dårligdomme.

Bedre hjemmearbejdspladser
Endelig ville en optimeret hjemmearbejdsplads give et bedre hjemmearbejdsmiljø således, at man f.eks. ville kunne få en ordentlig skærm at sidde ved, et ordentligt tastatur at arbejde på, eventuelt et hæve/sænke bord og en ergonomisk stol, m.m.

Ja, alle ting, som desværre koster penge, men hvis man ser på denne omkostning op imod potentielle miljøforbedringer og forhåbentlig færre sygedage, grundet dårlige hjemmearbejdsforhold, så er min tese, at denne omkostning er relativt hurtigt tjent hjem, hvis samfundet var villig til at tage den investering det er, at at gøre indretningen af en optimal hjemmearbejdsplads fradragsberettiget.

Endelig vil produktiviteten formodentligt også hæves, hvilket også vil hjælpe på regnestykket og en potentiel ROI i forhold til omkostningerne, som et sådant fradrag vil give.

Økonomisk værd at forfølge
Jeg ved godt, at ikke alle vil kunne gøre dette, men jeg er ikke i tvivl om, at mange ville kunne gøre dette, så hvorfor ikke lade omkostningerne til optimerede hjemmearbejdspladser være fradragsberettigede?

For besparelserne i forbindelse med sygedage og et forhåbentligt bedre miljø, samt en potentiel højre produktivitet, ville nok kunne betale for et sådant fradrag i længden.

Så til alle de kloge hoveder i diverse erhvervsorganisationer, tænketanke, ministerier og lignende: Prøv at lav beregningen og se, om jeg ikke har ret i min påstand.

Selvfølgelig skal fradraget ikke være ubegrænset, men jeg tror rent faktisk, at et engangsfradrag på linje med det velkendte håndværkerfradrag skulle være nok, for man kan komme langt for et sådant beløb.mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.